Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Charles Quatrieme zaskočil favorizované vítěze derby a opanoval dostihy v Lysé

Na závodišti v Lysé nad Labem odstartovala jubilejní 100. sezona. Na programu bylo celkem sedm dostihů: jeden překážkový a šest rovinových. Ve vytrvaleckém na 2200 metrů, v němž se sešli mimo jiné Touch of Genius a Timekeeper, někdejší vítězové Českého a Slovenského derby, slavil po dramatickém finiši Charles Quatrieme v sedle s Michalem Hroudou.

Je nám líto, video expirovalo.
Charles Quatrieme kraloval v Lysé nad Labem

"Jezdil jsem ho poprvé v životě, ale tušil jsem, že by se mohl prosadit. Když jsem se v oblouku dostal na úroveň nejlepších, tak už jsem věřil, že na tom bude dobře, a to se potvrdilo," prohlásil Hrouda.

Svěřenec Josefa Váni a vítěz Českého derby z roku 2015 Touch of Genius doběhl se ztrátou sedmi délek na třetím místě. Timekeeper, kterého vedl pětinásobný český šampion Václav Janáček, byl předposlední, pátý.

Další rovinový dostih s dotací 100 000 korun, Cenu společnosti Sport Invest, vyhrála čtyřletá domácí hnědka Saša v sedle se žokejkou Vendulou Korečkovou. "V rovince se to pěkně otevřelo po bariéře a bylo to v pohodě," popsala Korečková.

Dostihový mítink v Lysé nad Labem:

Cena společnosti Sport Invest (1700 m, čtyřletí a starší koně, dotace 100 000 korun): 1. Saša (ž. Korečková, tr. T. Váňa, stáj Lascar-Váňa), 2. Dominique, 3. Tamarind Cove. Čas: 1:50,21. Výrok: jistě 2 1/4 - krk - 8.

Cena statek Blata Český ráj (2200 m, čtyřletí a starší koně, dotace 100 000 korun): 1. Charles Quatrieme (Hrouda, tr. Záhorová, stáj DS Dolní Moravice), 2. Celeste, 3. Touch of Genius. Čas: 2:29,10. Výrok: boj krk - 7 - 2 1/2.

Další dostihy:
I. Bukhari (Dygrýn) - Topography - Růža z Pohoří
II. Pale Martini (Hrouda) - Epoch - Manolla
III. Mandachal (ž. Janáček) - Orpheus - Chartum
VI. Santin (ž. Verner) - Finále - Rumpl Cimpr Campr
VII. Zlomek (ž. Korečková) - Valmont - Oggi

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články