Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Babor nebyl ve scratchi daleko medaili z MS

Šampionát cyklistických dráhařů má za sebou druhý den. Ve francouzském Roubaix útočil Daniel Babor ve scratchi v šedesátikolovém závodě na medaili, v závěrečném sprintu nakonec finišoval na šesté příčce. V bodovacím závodě skončila Petra Ševčíková už záhy, patřilo jí 19. místo. 

MS v dráhové cyklistice
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Laurent Sanson

Babor, jenž má ve scratchi medaile z ME a MS do 23 let, se v patnáctikilometrovém závodě zapojil do závěrečného spurtu. Den před 22. narozeninami za sebou nechal například slavného Itala Eliu Vivianiho, který byl devátý. Pro vítězství si v této neolympijské disciplíně dojel domácí Francouz Donavan Grondin.

Ševčíková nenavázala na středeční deváté místo ze scratche a vylučovací závod opustila už jako třetí závodnice. Jednu ze dvou dnešních zlatých medailí pro Itálii získala Letizia Paternosterová.

Pro druhou si dojeli její krajané ve stíhacím závodu družstev, v němž Filippo Ganna a spol. navázali na olympijský triumf z Tokia. Ve stíhačce žen se italské kvarteto muselo ve finále sklonit před největšími favoritkami Němkami, které po vítězství v Tokiu a před dvěma týdny na ME získaly i duhové trikoty.

Keirin při neúčasti nejlepšího Čecha Tomáše Bábka vyhrál obhájce titulu Harrie Lavreysen z Nizozemska.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr závodu mužů ve scratchi na MS

Hlavní zprávy

Nejčtenější články