Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Dráhové MS odstartovalo. Ševčíková finišovala devátá ve scratchi, stejně dopadli sprinteři

Mistrovství světa cyklistů na dráze ve francouzském Roubaix začalo. Na deváté příčce skončila ve scratchi Petra Ševčíková. V týmovém sprintu patřilo českému triu Matěj Bohuslávek, Dominik Topinka a Robin Wagner taktéž deváté místo. Závod vyhráli Nizozemci, mezi ženami byly nejrychlejší Němky, které třikrát vylepšily světový rekord.

Medailistky ze scratche na MS v Roubaix
zdroj: ČTK/AP autor: Thibault Camus

Jako první vstoupili do programu mistrovství světa čeští sprinteři. Matěj Bohuslávek a Dominik Topinka, kteří se ještě do loňského roku věnovali bikrosu, spoji síly se zkušeným Robinem Wagnerem. Češi usilovali o postup mezi osm nejlepších a po rychlém startu na tom byli dobře, nakonec ale skončili těsně devátí, jen o šestáct setin za osmými Japonci.

Týmový sprint nakonec na čtvrtém šampionátu v řadě získali Nizozemci, kteří ve finále porazili domácí Francii časem pod 42 vteřin. Ženský závod ovládly Němky, které hned třikrát během večera posunuly hodnotu světového rekordu, která je nyní těsně nad 46 vteřinami.

Ve scratchi české barvy hájila Petra Ševčíková. V pomalém a taktickém závodě nakonec dojela devátá. Titul mistryně světa slaví Italka Fidanzová, která nastoupila šest kol před cílem čtyřicetikolového závodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Výkon českých sprinterů v kvalifikaci MS

Mistrovství světa v dráhové cyklistice v Roubaix (Francie):

Muži:

Týmový sprint - finále: Nizozemsko (Hoogland, Lavreysen, Van den Berg) 41,979 - Francie (Grengbo, Helal, Vigier) 42,550, o 3. místo: Německo (Eilers, Bötticher, Schröter) 43,141 - Rusko 43,717, ...v kvalifikaci 9. ČR (Bohuslávek, Topinka, Wagner).

Ženy:

Scratch: 1. Fidanzaová (It.), 2. Van der Duinová (Niz.), 3. Valenteová (USA), ...9. Ševčíková (ČR).

Týmový sprint - finále: Německo (Hinzeová, Graboschová, Friedrichová) 46,064 (světový rekord) - Rusko (Antonovová, Šmeljovová, Tyščenková) 46,718, o 3. místo: Británie (Capewellová, Ridgeová-Davisová, Tannerová) 48,059 - Japonsko 48,612.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články