Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
New Zealand Ambassador's XV 2024

Zbývající časovkářské tituly putují do Francie a Španělska. Češi v páté desítce

Na mistrovství světa je jasno o dalších dvou sadách medailí. Novým juniorským šampionem v časovce je Paul Seixas. Francie slaví juniorské zlato poprvé v historii MS. Čeští junioři na trati v okolí švýcarského Curychu nestartovali. Mezi třiadvacítkáři zlato získal Iván Romeo ze Španělska. Češi se seřadili na začátku páté desítky. Tomáš Přidal skončil 41., o dvě příčky níže se umístil Daniel Rubeš.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
MS v silniční cyklistice 2024

Sedmnáctiletý rodák z Lyonu letos vyhrál juniorský Lutych–Bastogne–Lutych a před týdnem skončil bronzový v silničním závodě mistrovství Evropy. Nyní Seixas slaví další velký úspěch. Závodník, kterého pro velkou cyklistiku vychovává tým Decathlon-Ag2r, porazil v Curychu druhého Belgičana Jaspera Schoofse o šest vteřin.

Na třetím místě dorazil do cíle další z belgických juniorů Matisse van Kerckhove, a to s mankem sedmi sekund. Seixas se tak postaral o první francouzský titul v juniorské kategorii MS.

Mezi třiadvacítkáři rybník slavnějším jménům vypálil Španěl Iván Romeo, který porazil druhého Jakoba Söderqvista o dvaatřicet vteřin a navázal na triumf José Ivána Gutiérreze z roku 1999. Bronz získal domácí Jan Christen. Na začátku páté desítky skončili Tomáš Přidal (41.) a Daniel Rubeš (43.).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články