Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Wiggins vítězství Frooma na Tour nesledoval. Neměl čas

Madonna di Campiglio - Loňský vítěz Tour de France Bradley Wiggins sledoval během letošního ročníku triumfální jízdu svého kolegy z týmu Sky Chrise Froomea jen zprostředkovaně. Britský cyklista, jenž se nyní vrací po zranění kolena v závodu Kolem Polska, po první etapě přiznal, že v televizi jubilejní 100. Tour nesledoval.

Bradley Wiggins
zdroj: ČTK/AP autor: Adam Davy

"Nedíval jsem se, nemohl jsem," řekl cyklista. "Kouknul jsem se jen na konec první etapy, když jsem slyšel, že autobus zablokoval cíl. Jinak jsem kluky sledoval pouze zpovzdálí," dodal.

Pro svého krajana měl jen slova uznání. "Chrisovo vystoupení bylo naprosto dominantní. Jak už jsem dříve řekl, je to asi nejlepší vrchař na světě," řekl s tím, že letošní trasa závodu Froomovi, který mu vloni k triumfu na Tour výrazně dopomohl, maximálně vyhovovala. "Já jsem v kopcích nikdy tak dobrý nebyl, mojí specialitou vždycky byla časovka. Pokud bude Tour příští rok jako letos, Chris z nás bude silnější," uznal.

Sám se nyní zaměří na přípravu na obhajobu titulu v časovce na mistrovství světa ve Florencii. Premiéra v závodu Kolem Polska mu příliš nevyšla, v úvodní etapě ztratil na vítěze devět minut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články