Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ve Francii začíná MS dráhařů, ve hře bude i devět Čechů

Saint Quentin - Hlavním městem dráhové cyklistiky se po následujících pět dní stane francouzský Saint Quentin. Na světovém šampionátu nedaleko Paříže se představí i devítka českých reprezentantů: kvarteto sprinterů a pětice stíhačů. Kromě medailí budou ve hře i body do olympijské kvalifikace, jejíž první polovinu uzavře právě MS. Tu druhou pak načne v říjnu mistrovství Evropy. Přímé přenosy z MS můžete sledovat dnes od 20:00, od čtvrtka do soboty od 19:00 a v neděli od 14:00 exkluzivně na našem webu, program vysílání přímých přenosů a záznamů na ČT sport naleznete zde.

Dráhová cyklistika
zdroj: isifa/Getty Images autor: Cameron Spencer

Nejvíce se z české sestavy očekává od dua Martin Bláha a Vojtěch Hačecký, kteří obhajují loňské stříbro v bodovacím závodu dvojic z kolumbijského Cali. Ve výtečné formě jsou však i sprinteři. "Pokud se nestane nic nepředvídaného, můžeme pokládat za vynikající postup alespoň jednoho ze sprinterů mezi nejlepších osm jezdců," řekl šéftrenér Svatopluk Buchta.

"V závodě na kilometr s pevným startem máme ambice na umístění mezi šestým a osmým místem," doplnil Buchta s vírou v dvojici Robin Wagner, Tomáš Bábek.

Vojtěch Hačecký (vlevo) a Martin Bláha
zdroj: ČTK/AP autor: Fernando Vergara

Co nejlepší výsledek bude důležitý i pro start na OH příští rok v Riu. "Ve sprintu jednotlivců budou startovat Ptáčník s Kelemenem. V této disciplíně, stejně jako v keirinu, držíme jedno postupové místo na olympijské hry," řekl Buchta. Ve hře o olympijskou nominaci je stále v omniu žen také Lucie Záleská, jež pomýšlí na umístění v první desítce.

Novinkou při závodech na loni otevřeném velodromu pro 5 000 diváků bude pro cyklistické fanoušky možnost sledovat dění na oválu prostřednictvím kamer umístěných na kolech pod sedly jezdců. Mezinárodní unie UCI tím chce dosáhnout větší atraktivity závodů. Kamery dostanou ve vybraných disciplínách vždy všichni startující kvůli zajištění rovných podmínek. Záběry budou vysílány v televizních přenosech i na obří obrazovce u dráhy.

Je nám líto, video expirovalo.
Na světový šampionát v dráhové cyklistice se chystá devítka Čechů
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články