Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Pro šampionát na dráze jsou největší nadějí obhájci stříbra Bláha s Hačeckým

Brno - Největší českou medailovou nadějí na mistrovství světa v dráhové cyklistice, které začne za týden ve Francii, budou obhájci loňského stříbra v madisonu Martin Bláha s Vojtěchem Hačeckým. České barvy bude hájit kvarteto sprinterů a pětice stíhačů. Šampionát se uskuteční od 18. do 22. února na dráze v Saint-Quentin-En-Yvelines nedaleko Paříže a uzavře se na něm první polovina olympijské kvalifikace.

Vojtěch Hačecký (vlevo) a Martin Bláha
zdroj: ČTK/AP autor: Fernando Vergara

"Na světový šampionát jsme se bohužel v týmovém sprintu neprobojovali. Ve sprintu jednotlivců budou startovat Ptáčník s Kelemenem. V této disciplíně, stejně jako v keirinu, držíme jedno postupové místo na olympijské hry," poznamenal šéftrenér českých dráhařů Svatopluk Buchta, který očekává postup alespoň jednoho sprintera mezi osm nejlepších.

Na stejný výsledek by měl dosáhnout v závodě na 1 km s pevným startem Robin Wagner nebo Tomáš Bábek. Ve hře o olympijskou nominaci je stále v omniu žen také Lucie Záleská, jež pomýšlí na umístění v první desítce.

Nominace českých dráhařů:

Adam Ptáčník, Pavel Kelemen (oba sprint), Robin Wagner, Tomáš Bábek (oba 1 km s pevným startem), Martin Bláha (madison), Vojtěch Hačecký (madison, bodovací závod), Jiří Hochmann (scratch), Jarmila Machačová (scratch), Lucie Záleská (omnium).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články