Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Van der Poel uspěl s odvoláním, australský soud jeho odsouzení za incident během MS zrušil

Australský soud po odvolání zrušil odsouzení Mathieu Van der Poela za incident během zářijového MS. Sedmadvacetiletý Nizozemec byl v noci před startem závodu s hromadným startem zatčen kvůli podezření z napadení dvou dívek v hotelu.

Mathieu van der Poel
zdroj: ČTK / Panoramic / Gvg

Dívky ve věku 13 a 14 opakovaně klepaly na dveře Van der Poelova pokoje na předměstí Sydney. Slavný cyklista se kvůli tomu s nimi dostal do hádky a do jedné dívky strčil a druhou chytil za paži. Incident řešila přivolaná policie, jež Van der Poela propustila až nad ránem.

Van der Poel po dvou hodinách spánku do závodu, v němž byl favoritem na medaile, nastoupil, ale už zhruba po 35 kilometrech vzdal. O dva dny později vítěz etap z Tour de France a Gira d'Italia u soudu přiznal vinu. Byl odsouzen ve dvou bodech a dostal pokutu 1500 australských dolarů (asi 25 tisíc korun).

Tento verdikt nyní soud podle televize ABC zrušil. Podle podmínky upuštění od trestu nesmí Van der Poel během 12 měsíců spáchat žádný přestupek a musí se dostavit k soudu, pokud bude předvolán.

Van der Poel uspěl s odvoláním v nepřítomnosti, neboť se v Evropě připravuje na novou silniční sezonu. Absolvoval už také dva závody cyklokrosového Světového poháru a v Hulstu i Antverpách slavil vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články