Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Van Aert ovládl na Dauphiné po časovce další etapu

Belgičan Wout van Aert se na závodě Critérium du Dauphiné radoval druhý den po sobě. Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu ovládl po středeční časovce i 5. etapu s hromadným dojezdem. Zdeněk Štybar finišoval po 201 km na sedmém místě. Průběžné vedení si udržel Brit Adam Yates, jenž se do žlutého oblékl ve středu.

Wout van Aert
zdroj: ČTK/PA

Van Aert v závěru etapy ve Voironu porazil jednoznačně Ira Sama Bennetta, jenž měl velkou podporu svého týmu Bora-hansgroge. Třetí byl domácí Francouz Julian Alaphilippe, kolega Štybara a Petra Vakoče z týmu Deceuninck-Quick Step. Zatímco Štybar dojel v první desítce, Vakoč dokončil etapu jako jeden z posledních na 140. místě.

V pátek na cyklisty čeká nejdelší, 228 km dlouhá etapa s osmi menšími kopci. Jedna z tradičních generálek na Tour de France pak vyvrcholí dvěma horskými etapami o víkendu.

Je nám líto, video expirovalo.
Van Aert ovládl na Critériu du Dauphiné po časovce i 5. etapu, Štybar dojel sedmý

Výsledky etapového závodu Critérium du Dauphiné

1. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) 5:00:34, 2. Bennett (Ir./Bora-hansgrohe), 3. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick Step), 4. Manzin (Fr./Vital Concept), 5. Venturini (Fr./AG2R La Mondiale), 6. Boasson Hagen (Nor./Dimension Data), 7. Štybar všichni stejný čas, ...140. Vakoč (oba ČR/Deceuninck-Quick Step) -7:27.

Průběžné pořadí: 1. A. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) 17:28:00, 2. Teuns (Belg./Bahrajn-Merida) -4, 3. Van Garderen (USA/EF Education First) -6, 4. Fuglsang (Dán./Astana) -7, 5. Van Aert -20, 6. Kruijswijk (Niz./Jumbo-Visma) -24, ...58. Vakoč -15:00, 65. Štybar -18:09.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články