Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Vakoč kvůli pádu v Británii skončil, na MS ale chybět nebude

Kelso (Británie) – Z pádu si odnesl zranění zad a prstu, přišel o žlutý dres a ze závodu Kolem Británie musel odstoupit. Nehoda ze závěru třetí etapy probíhajícího podniku by ale Petra Vakoče neměla připravit o účast na mistrovství světa v americkém Richmondu, které se bude konat za dva týdny.

Petr Vakoč
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Jeden den jsi nahoře, druhý můžeš být dole. Taková je cyklistika. Dnes jsem si vybral smůlu, když mě někdo sestřelil 4 kilometry před cílem," popsal Vakoč. V nemocnici mu ránu na prstu museli lékaři sešít, rentgen objevil i malou frakturu.

"Přišel jsem o žlutý dres, ale vyvázl z toho jen s odřeninami a zlomeným konečkem levého ukazováčku. Ještě nevím, jestli se postavím na start (4. etapy), ale na mistrovství světa bych měl být stoprocentně v pořádku," ujistil.

Jeho tým Etixx-Quick-Step informoval, že Vakoč v závodu skončil a tři dny bude odpočívat. Pak bude pokračovat v přípravě na světový šampionát, který začne 20. září časovkou týmů. Úřadující český šampion je v nominaci na silniční závod i časovku jednotlivců.

Vakoč vybojoval v Británii žlutý dres v pondělí po vítězném sólovém úniku. O den později spadl jen pár stovek metrů před tříkilometrovou ochrannou zónou a do cíle ve skotském Kelsu přijel na chvostu pelotonu se ztrátou deseti minut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články