Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Vacek na juniorský titul na ME v časovce nenavázal, ve třiadvacítce byl patnáctý

Český talent Mathias Vacek obsadil v časovce na mistrovství Evropy silničních cyklistů v závodě jezdců do 23 let patnácté místo. Dvacetiletý závodník nenavázal na titul evropského šampiona, který vybojoval právě v souboji s chronometrem před dvěma lety ve francouzském Plouay. Nejlepším výsledkem českých barev na ME juniorů a závodníků do 23 let v portugalské Anadii bylo osmé místo Pavla Nováka mezi juniory.

Mathias Vacek
zdroj: Twitter.com/uae_tour

Vacek, jenž ovládl časovku mezi muži do 23 let na nedávném republikovém šampionátu v Kovářově a loni na ME kvůli zranění nestartoval, ztratil na vítězného Aleca Segaerta přes minutu a půl.

Belgičan zvládl 22 kilometrů dlouhou trať v čase 27:25. Druhý byl Chorvat Fran Miholjevič, třetí Francouz Eddy le Huitouze.

Nováka dělilo od bronzu 34 sekund. Juniorským mistrem starého kontinentu se stal Mathieu Kockelmann z Lucemburska. Druhému českému zástupci Štěpánu Teleckému patřila 20. příčka.

Eliška Kvasničková obsadila mezi juniorkami 16. místo, triumfovala Němka Justyna Czaplaová. V závodě žen do 23 let byla nejrychlejší Nizozemka Shirin van Anrooijová. Denisa Slámová skončila dvacátá, Kristýna Burlová o tři místa za ní.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články