Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Češi útočili, ale favorité pozice uhlídali. Vackovi scházela ke stříbru vteřina

Třetí místo obsadil Mathias Vacek v Závodě míru cyklistů do 23 let. Českého reprezentanta v konečném pořadí předstihli jen vítězný Belgičan Lennert van Eetvelt a druhý Rudy Porter z Austrálie. V závěrečné třetí etapě se startem i cílem v Jeseníku skončil těsně druhý Pavel Bittner.

Je nám líto, video expirovalo.
Vacek skončil třetí v Závodu míru do 23 let, vyhrál Belgičan Van Eetvelt

Čeští závodníci se sice v neděli snažili dostat Vacka v celkovém pořadí výš, ale nepodařilo se jim to. Peloton všechny úniky zlikvidoval a do cíle dojel společně. V závěrečném spurtu předčil Bittnera pouze Brit Samuel Watson.

"Zklamaný určitě nejsem, dnes jsem přejel vrchařské prémie a ještě dokázal takhle dobře zaspurtovat. Bylo to těsně, ale to se stává. Věřil jsem si, jen se to o kousek nepodařilo,“ uvedl v tiskové zprávě Bittner, jenž po klíčové sobotní etapě s dvojím výjezdem na Dlouhé stráně přenechal žlutý trikot Van Eetveltovi.

"Jsem s tím spokojený, dneska už by mi nepomohlo nic. Kluci si to uhlídali, byli výborní, nešlo tam toho už moc vymyslet. Těch kopců nebylo tolik a tak těžké, nešlo udělat větší rozdíl. Na konci se jelo rychle, z toho se ujet nedalo," řekl devatenáctiletý Vacek, který za Van Eetveltem zaostal v celkovém pořadí o 13 sekund. Na Portera ztratil jedinou sekundu.

Vacek si po loňském šestém místě dělal zálusk na celkové prvenství. Nakonec napodobil Michala Schlegela, který se před pěti lety díky třetí příčce dostal jako poslední z českých jezdců na stupně vítězů. Vackův starší bratr Karel byl celkově sedmý.

Závod míru cyklistů do 23 let - 3. etapa Jeseník - Jeseník (166,7 km):

1. Watson (Brit.) 4:08:26, 2. Bittner (ČR), 3. Retailleau (Fr.) oba stejný čas, ...30. M. Vacek -4, 33. K. Vacek -5, 38. Ťoupalík (všichni ČR) -10.

Konečné pořadí: 1. Ven Eetvelt (Belg.) 11:21:06, 2. Porter (Austr.) -13, 3. M. Vacek -14, ...7. K. Vacek -42, 30. Ťoupalík -7:16, 33. Voltr (ČR) -9:09.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články