Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Taneční sport 2024

V Romandii se znovu mění pořadí. Po časovce vede navrátilec Ayuso

Ve dvaceti letech skončil třetí na španělské Vueltě, pak jej trápily zdravotní problémy. Juan Ayuso se momentálně vrací do pelotonu na závodě Kolem Romandie. Ve druhé etapě finišoval druhý, tu třetí dokonce vyhrál a posunul se do průběžného vedení. Josef Černý dojel v časovce na 19. místě se ztrátou jednačtyřiceti vteřin na Ayusa.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Španěl Ayuso po triumfu v časovce vede Kolem Romandie

Ayuso vybojoval své první vítězství ve WorldTour s náskokem pěti sekund před Američanem Matteem Jorgensonem. Třetí skončil Španělův týmový kolega Brit Adam Yates se ztrátou sedmnácti sekund.

Dvacetiletý Španěl se v minulých měsících trápil s úponem kolena, do pelotonu se vrací právě na Romandii. Ve druhé etapě také bojoval o vítězství, ve sprintu byl ale jasně silnější Brit Ethan Hayter. Triumfu se tak Ayuso dočkal až v časovce.

V ní Josef Černý na osmnáctikilometrové trati nenavázal na vítězství z prologu. Trojnásobný mistr republiky obsadil devatenácté místo s mankem 41 sekund na Ayusa.

Španělský mladík Ayuso vede před závěrečným víkendem o osmnáct sekund před Jorgensonem. Ayuso je už čtvrtým lídrem 76. ročníku Kolem Romandie. V čele vystřídal vítěze druhé etapy Haytera. Černý je celkově na 97. místě.

Cyklistický závod Kolem Romandie (WorldTour) - 3. etapa (časovka na 18,7 km):

1. Ayuso (Šp./SAE Team Emirates) 25:15, 2. Jorgenson (USA/Movistar) -5, 3. A. Yates (Brit./SAE Team Emirates) -17, 4. Oliveira (Portug./Movistar) -18, 5. Barta (USA/Movistar) -19, 6. Caruso (It./Bahrajn-Victorious) -20, ...19. Černý (Soudal-Quick Step) -41.

Průběžné pořadí: 1. Ayuso 8:33:40, 2. Jorgenson -18, 3. Foss (Nor./Jumbo-Visma) -19, 4. Oliveira -22, 5. A. Yates -30, 6. Caruso -32, ...97. Černý -14:02.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články