Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Úvod závodu Kolem Baskicka ovládl ve spurtu Hayter

Britský cyklista Ethan Hayter si připsal první vítězství po osmi měsících. Čtyřiadvacetiletý jezdec v hromadném spurtu vyhrál úvodní etapu závodu Kolem Baskicka. Za ním skončili Švýcar Mauro Schmid i Jon Aberasturi ze Španělska.

Ethan Hayter
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / Fotoreporter Sirotti

Hayter těžil z práce kolegy z týmu Ineos Grenadiers Španěla Omara Fraileho, jenž v závěru 165 kilometrů dlouhé etapy do Labastidy využil znalosti trati. "Je to expert na Baskicko. Ten závěr byl dokonalý. Na mně bylo jenom posledních sto metrů," řekl Hayter.

"Úžasné. Tým mě podržel, i když mi to předtím v Katalánsku moc nešlo. Je to fajn letos poprvé vyhrát. V Austrálii jsem si zlomil klíční kost a chvíli mi trvalo, než jsem se dostal zpátky," uvedl britský jezdec po 17. vítězství v kariéře.

Celkové pořadí vede Hayter díky bonifikaci o čtyři sekundy před Schmidem. Šestý je loňský vítěz Tour de France Jonas Vingegaard z Dánska, který během etapy získal dvousekundový bonus.

Závod Kolem Baskicka (WorldTour) – 1. etapa (165,4 km):

1. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers) 4:01:24, 2. Schmid (Švýc./Soudal-Quick-Step), 3. Aberasturi (Šp./Trek-Segafredo), 4. Aranburu (Šp./Movistar), 5. Aular (Ven./Caja Rural-Seguros RGA), 6. Carapaz (Ekv./EF Education-EasyPost) všichni stejný čas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články