Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Ženské Flandry vybouchly na Koppenbergu, vítězství obhájila dominantním výkonem Kopecky

Belgická cyklistka Lotte Kopecky dokázala jako teprve druhá žena v historii závodu Kolem Flander obhájit vítězství. Závodnice týmu SD Worx předvedla 18kilometrové sólo à la Pogačar začínající na Oude Kwaremont, které obrovsky silným výkonem dotáhla až do cíle. Na pódiu ji doplnila stájová kolegyně Demi Volleringová, která vyhrála sprint ze skupinky za vítězkou.

Do úniku dne se na 156kilometrovém okruhu se startem a cílem v Ouenaarde odvážně pustila Ally Wollastonová, ke které se později připojily i Elise Chabbeyová a Elinor Barkerová.

Znovu dominantní se ukázala nizozemská stáj SD Worx, za kterou si závodnice na čele doskočily 50 kilometrů před cílem obhájkyně Lotte Kopecky a Marlen Reusserová. Celý závod se rozletěl na Koppenbergu, kde jen Reusserová a Silvia Persicová z UAE dokázaly zůstat na kolech.

Ve vedení se pak s Persicovou seřadila trojička z SD Worx Kopecky, Reusserová a Lorena Wiebesová. Ve skupině snažící se dohnat ztrátu byla další kolegyně v růžovém Demi Volleringová spolu s ostatními hvězdami Kasiou Niewiadomou, Annou Hendersonovou a Elisou Longo Borghiniovou.

S 29 kilometry do cíle už tempo nedokázala akceptovat ani Reusserová. A na Oude Kwaremont Kopecky napodobila Tadeje Pogačara a zničila i Persicovou. Po 18 kilometrech sólojízdy obhájila loňské vítězství, podařilo se jí to jako teprve druhé cyklistce. Před ní to dokázala v letech 2005 a 2006 Mirjam Melchers-van Poppelová.

Sedmadvacetiletá Belgičanka zvítězila v sezoně před domácím publikem už potřetí, radovala se i na Omloop Het Nieuwsblad a Danilith Noekere Koerse. Napínavý sprint ze skupiny minutu za vítězkou vyhrála Volleringová před Longo Borghiniovou.

"Byl na mě velký tlak, ale s týmem jsme to zvládly. Na Koppenbergu to klouzalo, musel jsem si hodit kolo na záda a běžet. Persicová je skvělá závodnice a jít s ní do finiše by bylo nejisté, proto jsem chtěla nastoupit," zhodnotila Kopecky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články