Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Trpím jako pes. Ostatní už by to zabalili, říká Nibali

"Od pádu na Alpe d'Huez nejsem ten samý cyklista a bojím se, aby to tak nezůstalo," obává se Vincenzo Nibali. Italský cyklista se trápí na Vueltě a přiznává, že jen těžko překonává bolest zad. Přesto v závodu pokračuje.

Vincenzo Nibali
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

Nibali dopředu říkal, že na Vueltě nebude závodit na celkové pořadí. Italský matador se chtěl v prvních dvou týdnech rozjet, v tom třetím zaútočit na některou z etap a dobře se tím připravit na konec září, kdy se bude v Innsbrucku konat velmi náročné mistrovství světa. Jenže věci nabraly jiný spád. Nibalimu na kole není vůbec dobře.

Nejde ani tak o to, že poztrácel spoustu času. Mnohem větším problémem jsou bolavá záda: pozůstatek karambolu, k němuž došlo před měsícem a půl na francouzských silnicích. Ve stoupání na Alpe d'Huez se Nibali zapletl do popruhu, který přečníval do vozovky. Stačil malý kontakt a šel k zemi. Na vrchol sice dojel, vyšetření ale ukázalo, že se zlomeným obratlem.

Pozůstatky cítí dodnes. "Nejsem zklamaný, ale mám starosti. Moje záda stále bolí a já zkrátka nemůžu za téhle situace jet lépe. Mám obavy, jak tomu bude v budoucnu. Budu moct zase závodit tak, jako před tím pádem? Já na to teď nemám odpověď," řekl Nibali pro italský deník Gazetta dello Sport.

"Trpím jako pes, přitom do toho šlapu ze všech sil. Někdo jiný, kdo nemá takovou vůli, by už byl dávno doma. Vzdal by to. Já tady ale zůstávám, bojuji. Pokračuji," dodal závodník, kterému se přezdívá Žralok z Messiny. "Problémem jsou ty záda. Když se do toho opřu na delší čas, bolí," řekl závodník stáje Bahrajn-Merida.

Nibali se momentálně nachází v sedmé desítce pořadí a dá se očekávat, že v nadcházejících etapách bude nadále ztrácet čas. To ale v jeho pozici zdaleka není to hlavní. "Nohy mě nebolí, ale musím ty jiné problémy vyřešit," uzavřel. Vuelta mezitím pokračuje španělskou krajinou. První týden uzavře v neděli slavné stoupání La Covatilla.

Zdroj
ČT sport, Gazzetta dello Sport, velonews

Hlavní zprávy

Nejčtenější články