Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sky zatopilo pod kotlem a pomohlo Kwiatkowskému do červeného

Stejně jako před rokem strávil Rohan Dennis v čele pořadí Vuelty jediný den. Australský cyklista odpadl v závěrečné části druhé etapy a přepustil vedení Michalu Kwiatkowskému. Polský závodník v etapě skončil druhý za Alejandrem Valverdem.

Michal Kwiatkowski
zdroj: ČTK/BELGA autor: YUZURU SUNADA

Dennisovi se stalo osudné navýšení tempa, o něž se postarali závodníci Teamu Sky. Britský tým do Španělska nepřijel s jasným lídrem – za jedničku se dají považovat Michal Kwiatkowski i David De La Cruz –, druhé místo polského závodníka z úvodní časovky ale rozhodlo o tom, že Sky přešlo do ofenzivy. Bílé dresy obsadily špičku pelotonu.

Navíc Dennis nebyl jedinou obětí. Stejně jako on odpadl Richie Porte, který měl v posledních dnech zažívací problémy a ztratil už všechny šance na celkové umístění. O vítězství nebojoval ani trojnásobný mistr světa Peter Sagan. Osm kilometrů před finišem u slavných kamenných stezek Caminito Del Rey poté ztratil kontakt také Vincenzo Nibali. 

O vítězství tak bojovali jiní. Do pedálů šlapali kromě Sky i jezdci Movistaru a QuickStepu-Floors, kteří také měli svá želízka v ohni. Jenže nikdo nemohl zabránit očekávanému souboji. Dopředu šli Alejandro Valverde spolu s Kwiatkowským.

Španělský veterán nejprve dojel Laurense De Pluse, který nastoupil brzy. Udržet se jej dokázal pouze Kwiatkowský – do posledních 150 metrů pak Polák vjížděl s Valverdem v háku, což byla sebevražedná taktika. Španěl jej s lehkostí předjel a vyhrál druhou etapu. Šlo už o desátou etapu, kterou Valverde dokázal na Vueltě získat.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým lídrem Vuelty je Michal Kwiatkowski
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články