Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Trek-Segafredo získal náhradu za Cancellaru, přichází Degenkolb

Praha – Dlouho se o tom mluvilo, nyní je přestup uzavřen. Vynikající klasikář John Degenkolb bude od příští sezony nosit dres stáje Trek-Segafredo, s níž podepsal smlouvu až do roku 2019. Vítěz jednoho z nejslavnějších závodů cyklistického seriálu Paříž-Roubaix ve svém novém působišti nahradí odcházejícího Fabiana Cancellaru a možná se zde potká i s Albertem Contadorem, o jehož příchodu se stále mluví.

John Degenkolb
zdroj: Reuters autor: Yuya Shino

Degenkolb zažil svou nejsilnější sezonu v roce 2015, kdy ovládl dva z pěti cyklistických Monumentů – Milán-San Remo a Paříž-Roubaixa zvítězil i v etapě na Vueltě. Na své úspěchy hodlal navázat v letošním roce, jeho plány ale hned v zárodku zarazil nechvalně známý karambol – Degenkolb a šest jeho kolegů bylo na předsezonním kempu sraženo z vozovky řidičkou automobilu, která nepochopitelně jela na opačné straně silnice. Německý jezdec málem přišel o prst na ruce a musel oželet celou jarní část sezony. Poté se sice vrátil, nicméně na Tour de France mu do ideální formy viditelně ještě mnoho scházelo.

Dosáhnout svého maxima bude chtít ve svém novém působišti. "Jsem z toho nadšený. Je to pro mě velký posun, Trek-Segafredo má silný tým pro klasiky. V Giant-Alpecin mě hodně podporovali, ale tady to bude ještě lepší," uvedl v prohlášení. Pochvaluje si hlavně možnost spolupráce s nadějným Jasperem Stuyvenem. "Máme velmi silnou sestavu, z níž vyčnívá hlavně Jasper. Je to velmi dobrý závodník, který může být klíčovým k našim úspěchům," myslí si.

Sport
zdroj: ČT4

"Doufám, že zopakuji své výkony z roku 2015 – nebo proč je v novém dresu rovnou nepřekonat? Před rokem jsem ukázal, že to ještě nemusí být mé maximum a že se mohu ještě zlepšovat. Jsem rád, že se mnou přichází i Koen, s nímž závodím od roku 2012 a s nímž si velmi dobře rozumím," pochvaluje si i příchod dlouholetého kolegy Koena De Korta. Kromě dvojice závodníků Giant-Alpecin přichází do Trek-Segafredo i velký objev letošní Tour de France Jarlinson Pantano, očekává se i příchod Alberta Contadora, který ale ještě nebyl potvrzen.

Německá stáj Giant-Alpecin si za Degenkolba již přivedla náhradu, a to Australana Michaela Matthewse z týmu Orica-BikeExchange. Ztrácí však každopádně dalšího klíčového závodníka pro domácí trh – po loňském odchodu Marcela Kittela jde o druhou německou hvězdu, která ze stáje odešla.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články