Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jungels: Pinot se blížil, ale věděl jsem, že už to nepustím

Souboj dvou cyklistů, kteří by na posledních několik let rádi zapomněli, nabídl závěr deváté etapy Tour de France. Bob Jungels nakonec odolal pronásledování Thibauta Pinota a připsal si první triumf ve francouzském závodě. Stáj Ag2r Citroën tak má navzdory trápení svého lídra Bena O'Connora důvod k radosti.

Bob Jungels
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Nico Vereecken

Ben O'Connor se na letošní Tour de France trápí a každou etapu dojíždí na pokraji vyčerpání. Při sledování závodu to dokonce vypadá, zda by australský vrchař a lídr sestavy Ag2r Citroën neudělal lépe, kdyby ze závodu odstoupil a připravil se na další vrcholy sezony - třeba španělskou Vueltu. Francouzská stáj přesto měla po etapě důvod k radosti.

Znovu, stejně jako před rokem, kdy O'Connor triumfoval v Tignes, je devátý den Tour pro francouzskou stáj vítězný. Tentokrát díky Bobu Jungelsovi, který protrhnul neúspěšné období a dal vzpomenout na doby své největší slávy, kdy skončil šestý celkově na Giru, kdy na stejném závodě vyhrál etapu a vezl růžový dres, kdy dokázal vyhrát Lutych-Bastogne-Lutych.

Dlouho to nevypadalo, že by se lucemburský cyklista mohl po zdravotním tápání a operacích vrátit na vrchol. Někdejší kolega Petra Vakoče a Zdeňka Štybara ve stáji QuickStep zkusil změnit působiště, ani v bílo-hnědých dresech Ag2r to dlouho na žádný průlom nevypadalo. Až nyní, v deváté etapě Tour de France, kde nastoupil z úniku 60 kilometrů před finišem.

"Je toho teď na mě moc, tohle je obrovský úspěch, ve který jsem doufal, když jsem sem přijel. Po několika letech trápení a těžkém loňském roce, kdy jsem musel na několik operací... tohle je můj styl závodění. Jsem hrozně šťastný. Forma mi šla den za dnem nahoru, tak jsem to zkusil a věděl jsem, že musím zaútočit brzy," líčil v cíli Jungels.

V závěru jej naháněl francouzský vrchař Thibaut Pinot. "Připomnělo mi to mé vítězství na Lutychu, kdy mě takhle stahoval Jelle Vanendert. Věděl jsem, že pokud přejedu sám přes vrchol, už bych to poté mohl udržet. Jel jsem si svůj rytmus, poslední dva kilometry byly nekonečné... Teď jsem rád, že to vyšlo," dodal.

"Zariskoval jsem  a povedlo se. Chci poděkovat svému týmu a všem, kdo mi věřil v posledních letech," uzavřel s úsměvem lucemburský cyklista. Tour de France si nyní vybere druhý den volna, pokračovat bude v úterý první z trojice alpských etap. Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články