Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

19. etapa: Rovinatá etapa bude odměnou sprinterům za jejich trápení

Neměli to v letošní Tour de France vůbec snadné, navíc nedostali mnoho příležitostí. Sprinteři v tomto ročníku paběrkují, teď se však konečně na závěr závodu dočkají příležitostí. Té první zřejmě už ve finiši 19. etapy v Cahors. Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a ČT sport Plus, spolu s Tomášem Jílkem komentují Tomáš Konečný a Leopold König.

Fabio Jakobsen se škrábe do patnáctiprocentní stěny u letiště Peyragudes, kde finišovala sedmnáctá etapa závodu. Nakonec to na vrchol stihne - pouze nějakých čtvrtminuty před limitem. Pokud by se opozdil, na závodě by skončil podobně jako pár dní před ním jeho týmový kolega Michael Mörköv.

Co jej pohánělo? Dozajista myšlenka na to, že na Tour de France ještě bude mít šanci vyhrát etapu. Prestižnější je samozřejmě ta závěrečná v Paříži na Elysejských polích, ovšem Jakobsen a spol. nepohrdnou po trápení v Alpách a Pyrenejích dozajista ani finišem v Cahors, kde bude končit etapa s pořadovým číslem 19.

Kdo ještě pokračuje v závodě? Kromě Jakobsena také Dylan Groenewegen, jeho nizozemský krajan, ale také viník hrůzostrašného pádu, po kterém Jakobsen málem ochrnul. Stáje je tu Caleb Ewan, jehož vystoupení ale po celý rok zůstávají za očekáváním. A samozřejmě také veteráni jako Peter Sagan nebo Alexander Kristoff.

Ještě jeden strašák ale budí sprintery ze spaní. Nebude všechno jejich trápení zbytečné a nevyfoukne jim triumfy Wout van Aert? Belgičan už na Tour ukázal, že vyhrát může prakticky jakoukoliv etapu. Jakobsen a spol. budou doufat, že Van Aert už vystřílel svůj střelný prach a do jejich zápasu o vítězství vstupovat nebude.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články