Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

5. etapa: Na finiš v Quimper se těší spurteři i klasikáři

Fernando Gaviria už má na svém kontě dvě etapová vítězství. Přidá kolumbijský rychlík další v bretaňském městě Quimper? V páté etapě Tour de France budou znovu v akci spurteři – mírně zvlněný profil závěru ale může svědčit i klasikářům. Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Lubor Tesař a Stanislav Kozubek.

Na město Lorient, které hostí start páté etapy ročníku, má velmi dobré vzpomínky Ján Svorada. Nevyhrál tu (to se české legendě podařilo v Poitiers, Corku a Paříži), avšak v bretaňském přístavu poprvé v kariéře navlékl zelený dres. Vedení v bodovací klasifikaci udržel ještě další den v Cholet, než jej o ně v Chateauroux připravil pozdější vítěz Erik Zabel. 

Sprintovat se ovšem letos v Lorient nebude, tato výsada připadne rodišti básníka a dramatika Maxe Jacoba Quimper. I když se sprintem to může být ošemetné – profil páté etapy je přece jen o poznání zvlněnější, než jak tomu bylo v případě čtvrtého závodního dne. Klidně tak může dojít na souboj nejlepších klasikářů.

Ve žlutém dresu podruhé v letošním ročníku pojede Greg van Avermaet. Belgický závodník bude mít šanci své vedení ještě zvýraznit, pokud se rozhodne útočit na etapový triumf. Sprinterské týmy se ale pokusí do Quimper v ideální pozici dotlačit Gaviriu, Arnauda Démara, Dylana Groenewegena či Andrého Greipela a Marka Cavendishe.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 4. etapa (La Baule - Sarzeau, 195 km):

1. Gaviria (Kol./Quick-Step Floors) 4:25:01, 2. Sagan (SR/Bora-hansgrohe), 3. Greipel (Něm./Lotto-Soudal), 4. Groenewegen (Niz./Lotto NL-Jumbo), 5. Kittel (Něm./Kaťuša), 6. Pasqualon (It./Wanty-Groupe Gobert), 7. Kristoff (Nor./SAE-Team Emirates), 8. Degenkolb (Něm./Trek-Segafredo), 9. Smith (N. Zél./Wanty-Groupe Gobert), 10. Dupont (Belg./Wanty-Groupe Gobert) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Van Avermaet (Belg./BMC) 13:33:56, 2. Van Garderen (USA/BMC) stejný čas, 3. Thomas (Brit./Sky) -3, 4. Gilbert (Belg./Quick-Step Floors) -5, 5. Alaphilippe (Fr./Quick-Step Floors), 6. Jungels (Luc./Quick-Step Floors) oba -7, 7. Dumoulin (Niz./Sunweb), 8. Andersen (Dán./Sunweb), 9. Matthews (Austr./Sunweb) všichni -11, 10. Urán (Kol./Cannondale-Drapac) -35.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články