Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

König: Něco neuvěřitelného. Na premiéru je to skvělý výsledek

Paříž/Praha – Sedmé místo, překonaná očekávání, euforie i únava. Leopold König zažil výtečnou premiéru na Tour de France a zařadil se mezi širší cyklistickou špičku. V příštích týdnech se bude řešit jeho další angažmá – zda zůstane v týmu Net-App Endura (od příštího roku Bora), či zamíří jinam –, nyní ale český jezdec především nejprve potřebuje takříkajíc vše vstřebat.

Leopold König
zdroj: ČTK/BELGA autor: Eric Lalmand

"Je to něco neuvěřitelného. Mám tím sedmým místem splněno a ještě s nějakým bonusem navíc oproti cíli, který jsem si dával," řekl König. Už z jeho hlasu bylo snadné vyčíst velkou únavu. "Cítím se teď opravdu hodně unavený, nejen fyzicky, ale především psychicky," potvrdil. "Mám určitě radost, ale ta její velká vlna, kdy si to vychutnám, se asi teprve dostaví."

Svým dílem k tomu po třítýdenním závodu přispěl i dnešní dojezd na proslulou pařížskou třídu Champs-Élysées. "Bylo to něco jiného, než jsem čekal," připustil König po etapě, v níž už se podle zvyklostí příliš nezávodí. "Bolí to ale až do konce, protože tam jsou kostky a hodně špatná cesta, že je to až nebezpečné. Spadlo to přede mnou a také za mnou, člověk se musel mít pořád na pozoru," popsal König nástrahy Elysejských polí.

Sedmým místem dosáhl po loňské páté příčce Romana Kreuzigera druhého nejlepšího českého výsledku v historii. "Na premiéru na Tour je to skvělý výsledek, myslím, že toho ještě nikdo nedosáhl. Ale beru to také jako závazek do budoucna," uvedl König. "Tour je trochu jiný svět, jedna z nejsledovanějších sportovních událostí na světě, takže ty ohlasy jsou určitě slyšet. Také ve stáji už jsme si pogratulovali a objali se, že jsme to zvládli," řekl König.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články