Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tour de France 2024

Tituly mistrů světa ve sjezdu horských kol získali Vergier a Höllová

V andorrském Pal Arinsal se rozdělily tituly mistrů světa ve sjezdu horských kol. Na suché a rychlé trati se mezi muži nejvíce dařilo Francouzovi Lorisi Vergierovi, který prolétl trasou nejrychleji. Českému reprezentantovi Matyáši Hromádkovi se jízda nepovedla. Mezi ženami se z třetího titulu v řadě radovala Valentina Höllová. Češka Sabina Košárková dojela na 28. místě.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Jízda Sabiny Košárkové na MS ve sjezdu

V mužském sjezdu se nejvíce dařilo francouzským cyklistům, kteří obsadili první dvě pozice. Mistrem světa se stal Loris Vergier. Za ním jeho reprezentační kolega Benoit Coulanges. Těsně za druhým místem dokončil Kanaďan Finn Iles.

Jako poslední na trať vyjel největší favorit Loic Bruni. Dlouho to podle mezičasů vypadalo, že si dojede pro sedmý titul duhový trikot v kariéře a zajistí francouzskému týmu celé pódium. Nicméně nakonec upadl a musel se smířit s neúspěchem.

Nepovedenou jízdu zaznamenal i český závodník Matyáš Hromádka. Ten vyjel mimo trať a musel se do ní zpět vracet, což znamenalo značnou časovou ztrátu a nakonec až 76. pozici.

Třetí titul v řade pro Höllovou

Dlouho se v ženském závodě držela na první pozici Francouzka Myriam Nicoleová. Ta zajela skvělou jízdu, kterou nasadila laťku pro ostatní hodně vysoko.

Z křesla pro vedoucí závodnici pak mohla sledovat pokusy nejlepších patnácti nasazených. A na první pozici se udržela až do startu Valentiny Höllové, která celé startovní pole uzavírala.

Höllová obhajovala poslední dva tituly mistryně světa a nakonec si zvládla dojet i pro třetí v řadě. Rozhodovala ale až závěrečná pasáž sjezdu, jelikož na poslední mezičas přijela s drobnou ztrátou na Francouzku. Konec jízdy ale zvládla fenomenálně a mohla se radovat z dalšího triumfu.

Na stupních vítězů ji kromě Nicoleové doplnila ještě Britka Tahnee Seagraveová. Jediná česká zástupkyně Sabina Košárková dokončila na 28. pozici.  

Mistrovství světa na horských kolech ve Vallnordu (Andorra) – sjezd:

Muži: 1. Vergier 2:38,661, 2. Coulanges (oba Fr.) -0,148, 3. Iles (Kan.) -0,169, ...76. Hromádka (ČR) -37,439.

Ženy: 1. Höllová (Rak.) 3:00,212, 2. Nicoleová (Fr.) -0,520, 3. Seagraveová (Brit.) -1,212, ...28. Košárková (ČR) -17,653.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články