Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Švýcaři se dočkali dalšího domácího vítěze. Ve Gstaadu se radoval Bissegger

Luxusní horské středisko Gstaad se ve čtvrté etapě Tour de Suisse stalo svědkem vítězství Stefana Bisseggera. Dvaadvacetiletý Švýcar je ve WorldTour teprve prvním rokem, ale už má po etapě z Paříž-Nice na kontě další cenný triumf. Jezdec týmu EF Education-Nippo zvítězil z úniku ve sprintu tříčlenné skupinky. Žlutý dres si pohlídal Mathieu van der Poel, který dorazil v pelotonu. Přímý přenos 5. etapy Tour de Suisse sledujte ve čtvrtek od 15:40 na webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr 4. etapy Tour de Suisse

O etapovém vítězství se rozhodovalo ze čtyřčlenné skupiny uprchlíků, v níž byli kromě domácí dvojice Stefan Bissegger a Joel Suter i francouzský dráhař Benjamin Thomas a Američan Joey Rosskopf. Zkušeností měl nejvíce posledně jmenovaný, zvláštní motivaci zase Bissegger, který byl dlouhé chvíle virtuálně ve žlutém dresu.

Bissegger se do WorldTour dostal teprve letos v zimě, ale rovnou ukazuje, jak velký talent v něm stáj EF Education-Nippo má. Zvítězil na Paříž-Nice a nyní na domácí půdě předvedl, že má i taktickou vyspělost. V závěru etapy si pohlídal papírově lepšího spurtera Thomase a v Gstaadu přesvědčivě zvítězil.

"Byl jsem vítězství blízko už v první etapě, ale tam mi nepřálo počasí. Cítil jsem, že jsem nejlepší ve sjezdech, ale málem jsem v jednom spadl... Tohle je ještě cennější vítězství než na Paříž-Nice, kde to byla časovka, tady jsme navíc v mé domovině," hodnotil Bissegger v cíli v lyžařském středisku.

Peloton dorazil do Gstaadu o pět a čtvrt minuty později, což pohodlně stačilo Mathieu van der Poelovi k udržení průběžného vedení. Je ale křehké, Julian Alaphilippe je zpět o pouhou vteřinu a jen další tři sekundy ztrácí domácí Stefan Küng. Tour de Suisse pokračuje čtvrteční pátou etapou do Leukerbadu, která bude vrcholit horským stoupáním. 

Ze závodu musel kvůli nákaze koronaviru ve svém týmu odstoupit Jan Hirt se svými kolegy ze stáje Intermarché Wanty Gobert.

Cyklistický etapový závod Kolem Švýcarska (WorldTour) - 4. etapa (171 km):

1. Bissegger (Švýc./EF Education-Nippo) 3:46:21, 2. Thomas (Fr./Groupama-FDJ), 3. Rosskopf (USA/Rally Cycling) oba stejný čas, 4. Suter (Švýc.) -23, 5. Theuns (Belg./Trek-Segafredo), 6. Molano (Kol./SAE Team Emirates) oba -5:16, ...88. Vakoč (ČR/Alpecin-Fenix) -5:32.

Průběžné pořadí: 1. M. Van der Poel (Niz./Alpecin-Fenix) 12:40:51, 2. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick Step) -1, 3. Küng (Švýc./Groupama-FDJ) -4, 4. Schachmann (Něm./Bora-hansgrohe) -6, 5. Cattaneo (It./Deceuninck-Quick Step) -13, 6. García (Šp./Movistar) -16, ...60. Vakoč -5:03.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články