Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dvojitá radost pro Van der Poela. Ovládl etapu a posunul se ve Švýcarsku do vedení

V pondělí mu vítězství na posun do čela ještě nestačilo, o den později už ano. Mathieu van der Poel ovládl na závodě Kolem Švýcarska také etapu číslo tři a triumf mu zajistil žlutý dres pro vedoucího muže průběžného pořadí. České duo Petr Vakoč, Jan Hirt skončilo mezi jezdci, kteří nabrali ztrátu.

Slavící Mathieu van der Poel
zdroj: ČTK/AP/ autor: Gian Ehrenzeller

"Měl jsem zase dobrý den a chtěl jsem ten závod přitvrdit. Jako včera v posledním stoupání, ale tentokrát se mě pořád drželo třicet čtyřicet kluků," komentoval Van der Poel dramatický závěr. "Viděl jsem, že by mi sprint v cílové rovince mohl sedět, tak jsem do toho šel," dodal.

Před mistrem světa Alaphilippem nyní v celkovém hodnocení vede o jednu sekundu. Dosavadní lídr Stefan Küng se sice udržel v čelní skupině, v pořadí ale klesl na třetí příčku. Van der Poel má před ním čtyřsekundový náskok.

Petr Vakoč dojel se ztrátou minuty a půl a celkově mu patří s téměř pětiminutovým mankem 60. místo. Jan Hirt nabral dalších více než 18 minut a figuruje na 157. příčce.

Je nám líto, video expirovalo.
Van der Poel znovu vyhrál ve Švýcarsku

Cyklistický závod Kolem Švýcarska (WorldTour) - 3. etapa (182,1 km):

1. Van der Poel (Niz./Alpecin-Fenix) 4:24:26, 2. Laporte (Fr./Cofidis), 3. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick Step), 4. Matthews (Austr./BikeExchange), 5. Schachmann (Něm./Bora-hansgrohe), 6. Kamp (Dán./Trek-Segafredo) všichni stejný čas, ...86. Vakoč (ČR/Alpecin-Fenix) -1:32, 155. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) -18:22.

Průběžné pořadí: 1. Van der Poel 8:49:14, 2. Alaphilippe -1, 3. Küng (Švýc./Groupama-FDJ) -4, 4. Schachmann -6, 5. Cattaneo (It./Deceuninck-Quick Step) -13, 6. García (Šp./Movistar) -16, ...60. Vakoč -4:47, 157. Hirt -29:30.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články