Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Světového šampionátu je škoda. Plánu B příliš nevěřím, říká Kreuziger

Cyklisté přišli rozhodnutím o zrušení MS ve Švýcarsku o jeden z vrcholů sezony. Romana Kreuzigera tento krok mrzí, neboť chtěl v Aigle a Martigny reprezentovat Českou republiku. V náhradní šampionát příliš nevěří.

Roman Kreuziger na Krakonošově cyklomaratonu
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK autor: Červený Michal

"Určitě mě to moc mrzí, že šampionát není a byl zrušen. Bylo by to ve Švýcarsku hezké, v kopcích a s dobrou atmosférou," uvedl Kreuziger, jehož zastihla zpráva na Critérium du Dauphiné, které odstartovalo ve středu a skončí v neděli.

Švýcarská vláda ve středu prodloužila platnost opatření proti šíření koronaviru do 30. září, což organizátorům znemožňuje šampionát plánovaný na 20. až 27. září uspořádat. Původně platil zákaz masových akcí s účastí více než tisícovky lidí do konce srpna.

Reakce UCI následovala rychle, byť stále ještě s malou nadějí, že by se narychlo našel náhradní zájemce o uspořádání šampionátu. Zkušený český závodník takovému scénáři ale příliš nevěří.

Je nám líto, video expirovalo.
Van Aert vyhrál etapu, Čechům se nedařilo

"Myslím, že v tuto chvíli není reálné, že by byl nějaký plán B. Ale počkejme do konce srpna, s čím Mezinárodní cyklistická unie přijde. Já se však domnívám, že tím, jak byla Evropa koronavirem hodně zasažená, bude složité najít někoho, kdo by to chtěl narychlo zorganizovat místo Švýcarska. Ale držme palce," prohlásil Kreuziger.

Věří, že bude možné dokončit po dlouhé pauze způsobené koronavirem opět rozběhnutou sezonu alespoň na jiných velkých závodech, a to včetně tří Grand Tours. "I když mě samozřejmě moc mrzí, že asi nebudu mít možnost reprezentovat na šampionátu Českou republiku, teď hlavně doufám, že se pojedou normálně závody WorldTour," přeje si Kreuziger.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články