Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Van Aertova krasojízda pokračuje. Po Strade Bianche a San Remu vyhrál i na úvod Dauphiné

Nejúspěšnější závodník po návratu z koronavirové pauzy? Jednoznačně Wout van Aert. Belgický cyklista už během posledních dvanácti dnů vyhrál Strade Bianche i slavnou klasiku Milán-San Remo. Nyní přidal další vítězství, když byl nejsilnější v dojezdu úvodní etapy Critéria du Dauphiné. V úvodu etapy odstoupil Jan Hirt, který si na předchozím závodě Tour de l'Ain přivodil problém se zápěstím.

Wout van Aert
zdroj: ČTK/AP autor: Marco Alpozzi

V závěrečných kilometrech převzaly tempo žluté dresy týmu Jumbo-Visma. Závodníci nizozemské stáje znovu potvrzovali, že se jim v současnosti nemůže nikdo rovnat, a to ani tým Ineos. Robert Gesink a Sepp Kuss rozjeli tempo pro trojici lídrů: Toma Dumoulina, Wouta van Aerta a Primože Rogliče. Jelo se tak rychle, že odpadl i Chris Froome.

Závěr byl kopcovitý a čekalo se na první nástupy. Jako první vyrazil Rigoberto Urán, jeho pokus pokryl Roglič. Zkusili to i Pierre Latour s Tiesjem Benootem, ale žlutá armáda v čele, do níž patří i Steven Kruijswijk, byla pokaždé pohotová. Kontrolovali hlavní skupinu a nenechali nikoho uniknout. Společně se najíždělo do posledních 300 metrů.

Zde došlo k očekávanému. Van Aert vystřelil zpoza zadních kol Dumoulina a Rogliče a v kopci začal sprintovat. Za něj se ještě dokázal zavěsit Daryl Impey, ale na předjetí belgické hvězdy už neměl energii. Na třetím místě sprintoval lídr Ineosu a vítěz loňské Tour de France Egan Bernal.

Je nám líto, video expirovalo.
Van Aert vyhrál etapu, Čechům se nedařilo

"Měl jsem opravdu dobré nohy. Dal jsem si po San Remu několik dní volna, dneska se jelo na mě a tým byl skvělý. Všichni se pro mě obětovali. Věděl jsem, že mám šanci," popisoval v cíli Van Aert. "Pro mě to je další velký úspěch, mám velkou radost ze žlutého dresu. Zítra si to užiju, ale už také budu pracovat pro ostatní," dodal.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 1. etapa (218,5 km):

1. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) 5:27:42, 2. Impey (JAR/Mitchelton-Scott), 3. Bernal (Kol./Ineos), 4. Valverde (Šp./Movistar), 5. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates), 6. Lucenko (Kaz./Astana) všichni stejný čas, ...76. Kreuziger (NTT) -2:45, Hirt (CCC nedokončil).

Průběžné pořadí: 1. Van Aert5:27:32, 2. Impey -4, 3. Bernal-6, 4. Valverde, 5. Pogačar, 6. Lucenko všichni -10, ...76. Kreuziger -2:55.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články