Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Štybar se okamžitě po návratu na kolo zranil, má zlomeninu prsteníčku i lokte

Zdeněk Štybar se zranil hned při prvním startu po dvouměsíční pauze po operaci srdce. Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu měl pád zhruba 40 km před cílem jednorázového závodu Dwars door het Hageland, který po nehodě nedokončil. Podle všeho utrpěl drobnou zlomeninu prsteníčku na ruce a také malou prasklinu v pravém lokti. 

Zkušeného českého profesionála tak v olympijské sezoně čeká další pauza. V pátek přitom na Twitteru oznámil návrat k závodění a po sobotním Dwars door het Hageland plánoval v neděli další jednorázový závod v Bruggách. Pak měl startovat v etapovém závodu Kolem Belgie a na národním šampionátu v Bánovcích nad Bebravou, kde měl v plánu časovku i závod s hromadným startem.

Štybar se začátkem dubna podrobil kvůli problémům se srdečním rytmem zákroku zvanému katetrizační ablace. Lékaře vyhledal poté, co se necítil dobře v závodě Gent-Wevelgem. Při ablaci lékaři pacientovi zavedou přes tříslo až do srdce katetr, pomocí něhož vyřeší falešné elektrické impulzy způsobující arytmii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články