Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Štybar pojede MS v cyklokrosu. Trať je perfektní, libuje si

Praha/Essen (Belgie) - Zdeněk Štybar pojede v neděli mistrovství světa v cyklokrosu v nizozemském Hoogerheide. Bývalý dvojnásobný světový šampion se rozhodl závod do svého programu na poslední chvíli zařadit. V elitní kategorii s ním budou startovat také Ondřej Bambula, Martin Bína, Vladimír Kyzivát, Lubomír Petruš a Radomír Šimůnek. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 15:00.

"Včera jsem přiletěl z Mallorky a dneska jsem byl poprvé na trati. Rozhodnutí padlo opravdu až tady," řekl člen elitního silničního týmu Omega Pharma-Quick Step Štybar serveru mtbs.cz poté, co si vyzkoušel trať mistrovského závodu. "Trať je perfektní. Kdybych si měl vybrat, na jaké trati bych chtěl závodit, aby mi seděla na sto procent, tak to bude tahle v Hoogerheide," prohlásil osmadvacetiletý cyklista.

Štybar získal cyklokrosové tituly v elitní kategorii jako poslední český jezdec v letech 2010 a 2011, poté se začal věnovat závodům na silnici. V minulé sezoně navzdory potížím s kolenem dosáhl několika cenných úspěchů včetně triumfu v etapovém závodu Eneco Tour a etapového vítězství na Vueltě.

V cyklokrosu se představil v rámci tréninku koncem loňského roku v několika závodech a dokázal se opět prosadit i mezi absolutní špičkou. Na světovém poháru v Heusden-Zolderu dojel třetí, v závodu série Bpost Bank Trofee v Baalu ho porazil jen úřadující mistr světa Belgičan Sven Nys.

Zdeněk Štybar:

Zdeněk Štybar vyhrál třetí etapu závodu Kolem Polska

Největšími soupeři Nys a Mourey

Po soustředění s Omega Pharma-Quick Stepem ve Španělsku si o nadcházejícím víkendu znovu odskočí ze silnice do terénu. Start na šampionátu v Hoogerheide ho od počátku lákal i proto, že se jede pár kilometrů od jeho bydliště v belgickém Essenu.

Rád by vylepšil druhé místo, které v Hoogerheide vybojoval na mistrovství světa v roce 2009 za Belgičanem Nielsem Albertem. "Samozřejmě bych to hrozně rád vylepšil. Bude to ale strašně těžký. Bude to technický závod, ještě má v sobotu pršet, takže se trať asi trochu změní. Měl jsem obavy, když jsem četl, že se tady bude hodně běhat a že trať není vyloženě na mě. Řekl jsem si, že to stejně zkusím," uvedl Štybar. Hlavní soupeře vidí v obhájci titulu Nysovi a Francouzi Francisi Moureyovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Bambula ke startu Štybara na MS cyklokrosařů
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články