Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V Hoogerheide by mohlo jet až 20 Čechů, Štybar stále váhá

Praha - Na mistrovství světa cyklokrosařů, jež se pojede první únorový víkend v nizozemském Hoogerheide, by se mohly představit až dvě desítky českých závodníků. Posledními otazníky v již potvrzené nominaci jsou start Zdeňka Štybara a počet juniorů, které bude moci reprezentační trenér Stanislav Bambula do závodu vyslat.

Cyklokros
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

V nejsledovanější elitní kategorii vsadí Bambula na očekávanou pětici v čele s úřadujícím mistrem republiky Martinem Bínou, jehož doplní Radomír Šimůnek, Lubomír Petruš, Vladimír Kyzivát a Ondřej Bambula. Ohledně možnosti startu Štybara, jímž by český tým naplnil kvótu šesti jezdců, kteří mohou do závodu zasáhnout, nedošlo k žádnému posunu.

"V tomto ohledu zatím nic nového," řekl trenér Bambula. "Uvidíme, jak se Zdeněk nakonec rozhodne. Já s ním na soupisku počítám, ale teď ho nechci a ani nebudu otravovat. Budu mu zkoušet volat až někdy okolo 20. ledna, tedy v týdnu před posledním závodem světového poháru v Nommay," nastínil Bambula.

Právě vyvrcholení série SP může také vyřešit jeho poslední dilema, které v nominaci má. "V juniorech se musím rozhodnout mezi Martinem Matějčkem a Adrianem Šírkem. Pokud by ale Ťoupalík udržel celkové vedení, získáme tím místo navíc a pojedou oba dva," uvedl Bambula.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články