Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Štybar podlehl Nijsovi, v Superprestige se ale dotáhl na Alberta

Zonhoven (Belgie) - Cyklokrosový mistr světa Zdeněk Štybar skončil v předposledním závodu Superprestige v belgickém Zonhovenu druhý za domácím Svenem Nijsem. Bodově se dotáhl na vedoucího Nielse Alberta, který dnes dojel pátý. O vítězi seriálu se rozhodne v závěrečném podniku 14. února ve Vorselaaru v Belgii.

Zdeněk Štybar
zdroj: ČTK autor: David Veis

Sedmý závod, kterému přihlížela i bývalá tenisová jednička Kim Clijstersová, byl velmi vyrovnaný. Na těžkém terénu, na němž museli jezdci překonávat několik dlouhých pískových sjezdů a výběhů, se nepodařilo nikomu z favoritů ujet.

V čele se vytvořila rychle desetičlenná skupina, z níž se pokusil ve druhém okruhu uniknout Štybar, ale dopadl stejně jako následně Belgičané Vantornout a Nijs. Po polovině závodu zůstala v čele pětice, na kterou se dotáhl veterán Vervecken.

Ujet se pak povedlo Vantornoutovi, který o náskok po pádu přišel, ale vzápětí ho znovu získal. Štybar se na něj dotáhl následován Nijsem. Bronzový medailista z MS v Táboře poté nastoupil a stejně jako v sobotu v Lille udržel minimální odstup před spurtujícím Štybarem. Český jezdec se tak opět nedočkal premiérového vítězství v duhovém trikotu mistra světa.

Sedmý závod Superprestige v Zonhovenu:

1. Nijs (Belg.), 2. Štybar (ČR), 3. Pauwels, 4. Vantornout, 5. Albert, 6. Vervecken (všichni Belg.), ... 10. Šimůnek, 13. Dlask (oba ČR).

Průběžné pořadí: 1. Štybar a Albert po 95, 3. Nijs 86, 4. Vantornout 78, 5. Pauwels 77, 6. Aernouts (Belg.) 61, ...9. Šimůnek 44, 18. Zlámalík (ČR) 7, 20. Dlask 3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články