Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Cyklokrosový šampion Štybar dojel druhý v Lille

Lille - Čerstvý mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar skončil druhý v sedmém závodu seriálu Gazet van Antwerpen Trofee v belgickém Lille. Zvítězil domácí Sven Nijs, který Štybara zdolal až v závěrečném spurtu. Belgický jezdec vede i celkové pořadí o 14 bodů před Štybarem a krajanem Nielsem Albertem. Poslední závod se uskuteční za čtrnáct dnů v Oostmalle v Belgii.

Zdeněk Štybar
zdroj: ČTK autor: Dvid Veis

Dvojice medailistů ze světového šampionátu, který se jel před týdnem v Táboře, unikla soupeřům již ve druhém kole. Skupina pronásledovatelů, v níž byl i loňský světový šampion Albert, se sice snažila Štybara a Nijse dostihnout, ale marně.

V závěrečném spurtu byl o milimetry dříve v cíli bronzový medailista z Tábora Nijs. "Nebyl to spurt jako na začátku sezony, ale Štybar se neporáží každý den. Celou dobu jsem měl pocit, že jsem na tom lépe, ale nemohl jsem Zdeňka setřást. Jsem bez dechu, ale nohy mě naštěstí podržely," uvedl s úsměvem Nijs. Třetí skončil další Belgičan Kevin Pauwels.

Sedmý závod cyklokrosového seriálu:

1. Nijs (Belg.), 2. Štybar (ČR), 3. Pauwels, 4. Albert, 5. S. Vanthourenhout, 6. Aernouts (všichni Belg.).

Průběžné pořadí: 1. Nijs 171 bodů, 2. Štybar 157, 3. Albert 157, 4. Pauwels 105, 5. Aernouts 103, 6. De Knegt (Niz.) 87, ...9. Šimůnek (ČR) 61.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články