Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Štybar: Doufali jsme v medaili, ale každý z nás tam nechal všechno

Dva dny před završením profesionální kariéry okusil Zdeněk Štybar na mistrovství světa cyklokrosařů v Táboře na kole novinku v podobě smíšené štafety. Pro jednotlivé závodníky v šestičlenné formaci šlo svým způsobem o časovku v terénu. Mrzelo ho, že i když tým nechal na rozbahněné a velmi zrádné trati všechny síly, nestačilo to na lepší než šestou příčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Dramatický závěr závodu týmových štafet na MS v cyklokrosu

"Mrzí mě, že jsem nedojel na to čtvrté místo. Člověk chce vždycky samozřejmě víc, tak nějak jsme doufali v medaili. Každý z nás tam ale nechal opravdu všechno, co v něm bylo. A dopadlo to, jak to dopadlo," řekl Štybar. "Kdybychom mohli jet rychleji, tak bychom rychleji jeli," dodal s úsměvem osmatřicetiletý trojnásobný mistr světa v cyklokrosu.

Štafetu převzal od juniorky Amálie Gottwaldové na pátém místě. "Měl jsem kousek před sebou toho Kanaďana a chtěl jsem ho co nejrychleji dojet. Trošku jsem si hrábnul na dno, po těch překážkách už to však nebylo ono a udělal jsem tam pár chyb. Stálo to hodně sil. Necítím se špatně, ale nemohl jsem jet ani o půl kilometru (za hodinu) rychleji. Nechal jsem tam všechno," řekl Štybar.

Těsně před cílem se před něho dostal nakonec i Gioele Bertolini. "Asi jsme mohli být pátí, ale Itala za sebou jsem vůbec neviděl. Ani jsem se neohlížel, protože jsem koukal hlavně dopředu. Občas jsem chytil na trati špatnou stopu, některé ty vyjeté stopy mě docela překvapily. Při rozjíždění to přece jen bylo jiné než teď. A tam mě asi Ital postupně sjížděl, což by neměl," konstatoval.

Seznámení s tratí bylo ale pro jezdce přínosné před dalšími závody. "Myslím, že v neděli to bude ještě něco úplně jiného než dneska. Zítra se to určitě vyjezdí a vybrzdí. Budou tam hlubší stopy, takže pak to bude opravdu o tom, aby se člověk trefoval do vyjetých stop, v nichž to bude držet. Nebo se to naopak ještě víc uklouže. Záleží, zda ještě sprchne, nebo jak to vymrzne. To se ale uvidí až v neděli," řekl Štybar.

Ačkoliv dnes byla návštěva skromná oproti té, jaká se očekává na víkendové individuální závody, jelo se ve výborné atmosféře. "Fanoušci byli vážně úžasní a myslím, že neděle tady bude skvělým dnem," těšil se Štybar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články