Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Štybar by rád třetí dres mistra republiky: Na kopec v Mladé Boleslavi mám hezké vzpomínky

Zdeněk Štybar bude patřit k hlavním favoritům silničního závodu na mistrovství republiky v Mladé Boleslavi. Před Tour de France, která čtyřiatřicetiletého závodníka stáje Deceuninck-QuickStep velmi pravděpodobně čeká týden poté, by si moc rád oblékl potřetí v kariéře po letech 2014 a 2017 dres domácího šampiona. Dnešní závod vysílá živě od 13:50 program ČT sport a web ctsport.cz.

Cyklista Zdeněk Štybar
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Měl jsem hodně náročný týden. Jel jsem v Belgii, pak závod Kolem Valonska, který skončil ve středu. Po závodech jsem sednul do auta a jel do Stříbra, kde jsem se včera i lehce projel. Dneska tiskovka... Mám náročný program, ale na republiku se moc těším. Je to prestižní záležitost. Moc rád bych si obléknul dres mistra republiky," řekl Štybar.

Věří, že trasa o délce 192 kilometrů, na níž se jezdci vydají v sobotu ve 14 hodin, by mu měla sedět. "Mám navíc krásné vzpomínky na kopec v Mladé Boleslavi, protože tam jsem trénoval před mistrovstvím republiky v krosu někdy ještě v době, když jsem byl třiadvacítkář a vyhrál jsem mezi elitou titul mistra republiky. Už se tam těším," vyhlížel Štybar sobotní závod.

Že by jel v Mladé Boleslavi už čtvrteční časovku, jak to zvládl i přes účast na zmíněném podniku Kolem Valonska vítězný Josef Černý, nezvažoval. "Jediná možnost, jak se dostat z Belgie domů, byla autem. Měl jsem pět závodních dnů za sebou, tak jsem si potřeboval také odpočinout. Každopádně to byl pro mě dobrý trénink na sobotu," pochvaloval si Štybar.

Dopředu je už psychicky připravený na boj s přesilou nejlepšího domácího týmu posledních let Elkov-Kasper. "Je to vždycky stejné. Vždy před závodem si říkám, že to bude jiné, pak jsem občas po závodech znechucený," usmál se Štybar. "Ale letos to může být zase jiné. Možná je nevýhoda, že nevíme, jak jsou na tom kluci z ostatních týmů. Každopádně bude chybět Roman Kreuziger. Nějak se o to popereme. Doma závodím moc rád a doufám, že se mi povede vyhrát," přál si Štybar.

Ten jako kdyby účastí na závodě přitahoval horké počasí. "Co bylo ale v Argentině a na Strade Bianche, tak to určitě tak hrozné nebude. V Argentině jsem vyhrál etapu, na Strade bylo šesté místo také dobré, takže by mi to nemělo dělat problémy," věřil Štybar.

Pokud nenastanou nečekané okolnosti, v úterý by měl vyrazit do dějiště Tour de France. "Stará dáma" odstartuje v sobotu 29. srpna v Nice. Tým mu s ohledem na start na vrcholu sezony výrazně poznamenané pandemií koronaviru v účasti na republikovém šampionátu nebránil.

"Ne, ale testují nás dvakrát v týdnu před každou akcí - šest dnů a tři dny před závodem. Všichni mají přirozeně strach a obavy. Kdyby na Tour nejel náš tým a kdyby bylo více nakažených, tak by to bylo tragické, rozpadli bychom se," dodal Štybar.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články