Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Stoupání na Pustevny zvládl nejrychleji Schultz, Hirt čtvrtý

Cyklistická Sazka Tour zavítala na Pustevny, kde slavil etapové vítězství Australan Nick Schultz. Závodník týmu BikeExchange zvítězil o sedm vteřin před Filippem Zanou, na dalších dvou místech dojela dvojice ze stáje Wanty-Gobert Rein Taaramäe a Jan Hirt. Český jezdec zaostal o sedmnáct vteřin.

Jan Hirt
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK/ autor: Červený Michal

"Žádnou zvláštní taktiku jsme neměli. Chtěli jsme jednotlivě nastupovat, ale soupeři nás do úniku nepustili. Vepředu jsem zůstal spolu s Reinem, ale vyhrál ten nejlepší a tím byl Nicholas Schultz," uvedl Hirt.

"Já moc od Gira nezávodil a druhou polovinu sezony mívám vždy slabší. Ale dnes to bylo dobré. Pochopitelně jsme chtěli vyhrát, ale vítěz byl silnější, etapa byla o posledním výjezdu. Uvidíme, jak se to vyvine zítra," dodal jezdec belgické stáje Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, za kterou závodí i Taaramäe.

Schultz, který má za sebou starty na Giru d'Italia a Vueltě, si připsal druhé profesionální vítězství v kariéře. Předloni ovládl etapu v závodu Herald Sun Tour doma v Austrálii.

Sazka Tour pokračuje v sobotu etapou z Moravské Třebové na Dlouhé stráně, která měří 143,2 kilometru.

Cyklistický závod Sazka Tour (Czech Tour), 2. etapa Olomouc - Pustevny (203,4 km):

1. Schultz (Austr./BikeExchange) 5:00:28, 2. Zana (It./Bardiani-CSF-Faizane) -7, 3. Taaramäe (Est./Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) -10, 4. Hirt (ČR/ Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) -17, 5. Zoidl (Rak./Felbermayr-Simplon Wels) -19, 6. Covili (It./Bardiani-CSF-Faizane) -22, ...11. A. Ťoupalík (oba ČR/Elkov-Kasper) -32.

Průběžné pořadí: 1. Schultz 8:35:18, 2. Zana -7, 3. Taaramäe -10, 4. Hirt -17, 5. Zoidl -19, 6. Gabburo (It./Bardiani-CSF-Faizane) -22, ...12. A. Ťoupalík -32.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články