Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Sprinterský závěr maratonské etapy Tirrena-Adriatica vyhrál Belgičan Merlier. Sagan mu nestačil

Náročnou 219 kilometrů dlouhou etapu Tirrena-Adriatica vyhrál v hromadném spurtu Belgičan Tim Merlier. Závodník stáje Alpecin-Fenix v závěru přesprintoval nizozemského cyklistu Olava Kooije. Na čtvrtém místě finišoval Peter Sagan. V průběžném pořadí zůstává nejvýše vítěz úvodní časovky Filippo Ganna.

Tim Merlier
zdroj: Twitter.com/TirrenAdriatico

Pro Merliera jde o první triumf v sezoně. "Od začátku roku se necítím špatně, ale teprve teď to klaplo. Byl to hektický závěr, ale můj tým mě dostal do dobré pozice. Pak už to bylo pouze na mě," říkal v cíli vítěz jedné z loňských etap na Tour de France.

"Je to prima pocit. Formu mám už nějakou dobu, ale výsledky pořád nepřicházely. Jsem rád, že se to tady povedlo," uvedl Merlier, jenž vyhrál poprvé od loňského září, kdy si připsal dvě etapová vítězství na Binck Banck Tour.

Závod dál vede vítěz pondělní časovky Ital Filippo Ganna před dvěma favority Belgičanem Remcem Evenepoelem a Slovincem Tadejem Pogačarem. Český cyklista Josef Černý dojel v hlavním poli na 45. místě, celkově mu patří 18. pozice.

Před startem 219 kilometrů drželi cyklisté minutu ticha za oběti ruské invaze na Ukrajině.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 2. etapa (219 km):

1. Merlier (Belg./Alpecin-Fenix) 5:25:23, 2. Kooij (Niz./Jumbo-Visma), 3. Groves (Austr./BikeExchange-Jayco), 4. Sagan (SR/TotalEnergies), 5. Consonni (It./Cofidis), 6. Bauhaus (Něm./Bahrajn Victorious), ...45. Černý (Quick-Step Alpha Vinyl) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Ganna (It./Ineos Grenadiers) 5:40:40, 2. Evenepoel (Belg./Quick-Step Alpha Vinyl) -11, 3. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates) -17, 4. Asgreen (Dán./Quick-Step Alpha Vinyl) -24, 5. Dowsett (Brit./Israel-Premier Tech) -25, 6. Arensman (Niz./DSM) -28, ...18. Černý (Quick-Step Alpha Vinyl) -47.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články