Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Suverénní Ganna proletěl časovkou, Černý zahájil Tirreno-Adriatico 19. místem

Roli favorita ustál Filippo Ganna s lehkostí sobě vlastní. Dvojnásobný mistr světa totiž jednoznačně vyhrál časovku, která v Lido de Camaiore odstartovala worldtourový závod Tirreno-Adriatico. Hvězdný Ital na rovinaté trati dlouhé 13,9 kilometru porazil druhého Belgičana Remca Evenepoela o 11 sekund. Třetí byl šampion posledních dvou ročníků Tour de France Tadej Pogačar. Jediný český cyklista Josef Černý obsadil 19. příčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Ganna jasně ovládl úvodní časovku Tirrena–⁠Adriatica

Černý ze stáje Quick-Step Alpha Vinyl zvládl skvěle první část, ale ve druhé se propadl na konec druhé desítky. Vítězný Ganna oslavil už třetí časovkářský triumf v sezoně. "Miluji tenhle závod a ukázal jsem, jak moc ho chci vyhrát. Je to důležitý výsledek pro mě i pro celý tým," řekl člen Ineosu Grenadiers.

Pogačar celkové prvenství na Tirrenu obhajuje a na Gannu ztrácí 18 sekund, Černý za italským šampionem zaostal o 47 vteřin. Závod skončí sedmou etapou v neděli.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 1. etapa (časovka na 13,9 km):

1. Ganna (It./Ineos Grenadiers) 15:17, 2. Evenepoel (Belg./Quick-Step Alpha Vinyl) -11, 3. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates) -18, 4. Asgreen (Dán./Quick-Step Alpha Vinyl) -24, 5. Dowsett (Brit./Israel-Premier Tech) -25, 6. Arensman (Niz./DSM) -28, ...19. Černý (ČR/Quick-Step Alpha Vinyl) -47.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články