Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Volejbalový magazín

Skjelmose si dobře rozvrhl v časovce síly a slaví vítězství na Tour de Suisse

Bylo to velké drama až do úplného konce. Dán Mattias Skjelmose si v závěrečné časovce Tour de Suisse ze Sankt Gallenu do Abtwilu dobře rozvrhl síly, odrazil útok Juana Ayusa i Remca Evenpoela a uhájil žlutý trikot.

Člen týmu Trek-Segafredo Skjelmose začal na více než 27kilometrové trati volněji, v technicky náročném závěru ovšem pomalu své manko stahoval. Stal se tak prvním Dánem, který vyhrál závod Kolem Švýcarska.

Situaci před poslední etapou přitom neměl vůbec jednoduchou. Zle na něj dotírali především Ayuso a Evenpoel. Talentovaný Španěl porazil Skjelmoseho o 9 sekund a stejná porce mu ještě scházela, aby lídra porazil. Evenpoel skončil v neděli druhý a celkově třetí se ztrátou 45 sekund.

Ayuso jako jediný vyhrál na Tour de Suisse, které poznamenalo především úmrtí domácího Gina Mädera, dvě etapy, ale ani to mu nestačilo k celkovému prvenství.

Jednu z hlavních generálek na Tour de France dokončilo pouze 110 cyklistů. Kromě Mäderovy stáje Bahrajn Victorious odstoupily po tragédii ze závodu také týmy Tudor a Intermarché-Circus-Wanty.

Český spurtér Pavel Bittner, jenž obsadil čtvrté místo v hromadném dojezdu druhé etapy, skončil celkově na 109. pozici.

Ve stejném místě jako Mäder měl ve čtvrtek nehodu také americký cyklista Magnus Sheffield. Do nemocnice musel s otřesem mozku a poraněním měkkých tkání, jeho tým Ineos Grenadiers oznámil, že byl propuštěn do domácího ošetřování.

Tour de France startuje za necelé dva týdny 1. července. Přímé přenosy nabídne ČT sport a ČT sport Plus.

Na stejné trati jako muži odjely časovku i ženy, a to jako druhou etapu svého závodu Kolem Švýcarska. Na obou mezičasech byla sice nejrychlejší Italka Elisa Longová Borghiniová, ale nakonec skončila třetí.

Nejrychlejší byla domácí mistryně Evropy Marlen Reusserová a také se oblékla do žlutého dresu pro průběžně nejlepší jezdkyni. Češka Tereza Neumannová dojela sedmapadesátá a do zítřejší předposlední etapy nastoupí celkově padesátá.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články