Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Hokej v srdci

Šimůnek prodělal po pádu otřes mozku, z nemocnice už ho propustili

Hlinsko (Chrudimsko) - Pro obhájce loňského titulu Radomíra Šimůnka ml. skončilo MČR zcela jinak, než by si býval sám přál. Šimůnek po několika stovkách metrů nezvládl sjezd z lesa na asfaltovou rovinku, přejel přes obrubník a spadl do sněhové závěje. Po převozu do nemocnice lékaři konstatovali lehčí otřes mozku. Šimůnek už byl z nemocnice propuštěn a měl by být v pořádku s výhledem na světový šampionát, který se pojede za tři týdny.

Je nám líto, video expirovalo.
Pád Radomíra Šimůnka ml. na cyklokrosovém MČR

"Byl v bezvědomí, což je trochu horší prognóza, potom se probral. Znovu pak upadal do bezvědomí v sanitce, než přijela rychlá zdravotnická pomoc. Ale to bylo jen chvilku. Myslím, že to je snad jen otřes mozku a bude v pořádku," řekl šéf zdravotní služby závodu Petr Foltán.

Jeho slova potvrdil bývalý reprezentační trenér Stanislav Bambula, který měl zprávy z nemocnice. Šimůnek podstoupil CT vyšetření hlavy a břicha, potvrdilo se však jen podezření na lehčí otřes mozku. Z nemocnice byl propuštěn. U třiatřicetiletého závodníka byly původně i obavy na poranění krční páteře. "Ale končetinami hýbal, tak věřím, že to snad bude dobré," uvedl Foltán.

Sjezd, v němž Šimůnek upadl, vypadá nebezpečně i bez sněhu, natož s bílou pokrývkou jako dnes. "Jezdil jsem tam hodně pomalu a dával jsem si hodně pozor, protože to tam bylo zledovatělé. Byl tam sníh a ještě k tomu vyjeté koleje a různé díry. Dole byl navíc obrubník, takže to bylo hodně nebezpečné, i když šlo asi o jediné nebezpečné místo na trati," uvedl stříbrný medailista mistrovského závodu Tomáš Paprstka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články