Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Seriál pádů pokazil závěr třetí etapy Dauphiné. Sprint z malé skupiny vyhrál Laporte

Christophe Laporte vyhrál na Critériu du Dauphiné již druhou etapu a jako bonus navýšil svou převahu v celkovém pořadí. Francouzský cyklista v závěru na poslední chvíli přespurtoval Sama Bennetta. Laporte vede i průběžné pořadí svého domácího závodu. Závěr třetí etapy poznamenalo několik hromadných pádů. 

Je nám líto, video expirovalo.
Laporte v závěru třetí etapy Dauphiné přespurtoval Bennetta

"Kdo by řekl, že dokážu porazit Bennetta nebo Dylana Groenewegena. Nečekal jsem to, ale o to je to příjemnější," hodnotil v cíli Laporte, kterému v závěru znovu z pozice lead-outu pomáhal Jonas Vingegaard. 

Žlutý dres bude hájit ve středeční časovce, která měří více než třicet kilometrů s převýšením 400 výškových metrů. Udrží Laporte svůj trikot? "Myslím, že to bude hodně složité," uznal s úsměvem.

Laporte má aktuálně jedenáctivteřinový náskok před druhým Julianem Alaphilippem, který v závěrečné fázi etapy opakovaně řešil technické problémy. Třetí je Ekvádorec Rchard Carapaz, který ztrácí sedmnáct sekund.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 3. etapa (194,1 km):

1. Laporte (Fr./Jumbo-Visma) 4:43:28, 2. Bennett (Ir./Bora-hansgrohe), 3. Groenewegen (Niz./Jayco-AlUla), 4. Trentin (It./SAE Team Emirates), 5. Menten (Belg./Lotto Dstny), 6. Hofstetter (Fr./Arkéa-Samsic) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Laporte 12:21:28, 2. Alaphilippe (Fr./Soudal-Quick Step) -11, 3. Carapaz (Ekv./EF Education-EasyPost) -17, 4. Herregodts (Belg./Intermarché-Circus-Wanty) -19, 5. Wright (Brit./Bahrajn-Victorious), 6. Ciccone (It./Trek-Segafredo) oba -23.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články