Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Alaphilippe po dlouhé době slaví triumf. Hodně jsem se na něj načekal, přiznal na Dauphiné

Julian Alaphilippe vyhrál druhou etapu Critéria du Dauphiné a potvrdil svůj návrat do absolutní světové špičky po svém loňském zranění. Francouz v závěru dne přespurtoval Richarda Carapaze i vítěze první etapy Christopha Laporta. Posledně jmenovaný zůstává v čele průběžného pořadí.

Julian Alaphilippe vítězí (uprostřed)
zdroj: Twitter.com/soudalquickstep

Naděje posledních dvou uprchlíků – Kennyho Elissonda a Victora Campenaertse – pohasly deset kilometrů před finišem. A přestože se o ještě jeden poslední útok pokusil Tadeas Bayer z týmu Alpecin, finiš druhé etapy Critéria du Dauphiné nebyl do poslední chvíle takovým thrillerem, jako tomu bylo v případě etapy číslo jedna.

Rozhodovalo se ve spurtu, který rozjížděli jezdci Jumbo-Visma pro Christopha Laporta. Francouz neměl rozhodně jen tak obyčejný lead-out, ze špice skupiny totiž táhl ostatní Jonas Vingegaard. Laporte byl zdánlivě v ideální pozici, ale na vítězství to nestačilo. Lepší sprint totiž v závěru předvedl Julian Alaphilippe.

Dvojnásobný mistr světa má za sebou velmi složité období, vracel se po zranění z loňského Lutych–Bastogne–Lutych. Vítězství na okruhu WorldTour slavil více než před rokem v Baskicku. Na Dauphiné ale vyhrál s lehkostí, kterou udivoval fanoušky ještě před několika lety v době svých největších úspěchů.

S přehledem přesprintoval druhého Richarda Carapaze. "Velmi složitý den a vybojované vítězství. Dlouho jsem na tohle čekal," přiznal Alaphilippe v cíli etapy. "Plánovali jsme jet na Ethana Vernona, ale bylo to na něj moc těžké. Je to už dlouho, co jsem takhle spurtoval," dodal. Laporte nakonec skončil až čtvrtý, když se před něj dostal i Natnael Tesfatsion.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 2. etapa (167,3 km):

1. Alaphilippe (Fr./Soudal-Quick Step) 3:54:53, 2. Carapaz (Ekv./EF Education-EasyPost), 3. Tesfatsion (Erit./Trek-Segafredo), 4. Laporte (Fr./Jumbo-Visma), 5. Van Gils (Belg./Lotto-Dstny), 6. Stannard (Austr./Alpecin-Deceuninck) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Laporte 7:38:13, 2. Alaphilippe stejný čas, 3. Carapaz -4, 4. Herregodts (Belg./Intermarché-Circus-Wanty) -6, 5. Van Gils, 6. Stannard oba -10.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články