Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sagan vyhrál ve spurtu třetí etapu závodu Kolem Kalifornie

Morro Bay - Peter Sagan ovládl ve spurtu třetí etapu závodu Kolem Kalifornie, přestože musel v cílové rovince útočit ze zadních pozic. Slovenský jezdec se ve stoupání dokázal prosmýknout kolem všech soupeřů a podtrhl úspěšný den stáje Bora, vedení v průběžném pořadí totiž s přehledem uhájil jeho polský týmový kolega Rafal Majka.

Peter Sagan
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Yuzuru Sunada
Je nám líto, video expirovalo.
Sagan ovládl třetí etapu závodu Kolem Kalifornie

"Ani pořádně nevím, co se tam všechno stalo. V poslední zatáčce jsem byl vážně dost vzadu a teprve jsem se začal prodírat do čela. Nastoupil jsem a snažil se to udržet," popsal Sagan poslední metry etapy, v níž nakonec odsunul na další místa na stupních vítězů Ricka Zabela z Německa a Itala Simoneho Consonniho.

Vítěz nedělní kopcovité druhé etapy Majka přijel do cíle bezpečně v hlavním pelotonu s třísekundovou ztrátou na spurtující čelo a v průběžném pořadí dál vede o dvě vteřiny před Georgem Bennettem z Nového Zélandu. Ve stejné skupině byl i český cyklista Zdeněk Štybar z týmu Quick-Step, který pomáhal rozjet závěrečný sprint Marcelu Kittelovi.

Nejdelší etapu letošního ročníku poznamenal ošklivý pád lotyšského cyklisty Tomse Skujinše. Jezdec týmu Cannondale utrpěl otřes mozku a zlomeninu klíční kosti a závod pro něho předčasně skončil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články