Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Majka ovládl závěrečné stoupání druhé etapy Kolem Kalifornie a šel do žlutého

San Jose – Do čela závodu Kolem Kalifornie se po druhé etapě posunul díky výhře bronzový olympijský medailista z Ria Rafal Majka. Polský cyklista vystřídal na prvním místě vítěze úvodní nedělní etapy Marcela Kittela, jemuž na závodu World Tour pomáhá jeho kolega z týmu Quick-Step Zdeněk Štybar.

Rafael Majka se obléká do žlutého dresu pro lídra závodu Kolem Kalifornie
zdroj: ČTK/AP/ autor: Marcio Jose Sanchez

Sedmadvacetiletý Majka v závěrečném stoupání relativně krátké etapy o délce 144,5 km bojoval se silným protivětrem a Novozélanďanem Georgem Bennettem. První místo však na pásce v San Jose uhájil a připsal si premiérové vítězství v dresu týmu Bora, za který od letošní sezony jezdí.

Český cyklista Štybar startuje v Kalifornii poprvé od jarních klasik. V pondělní etapě vyhrál úvodní spurtérskou prémii, v kopcích se už ale do dění vepředu nezapojoval a dojel s odstupem 17:45 minut na 82. pozici.

"Většina etap je rovinatých, takže to bude na Marcela Kittela, ale pro mě je to důležité na rozjetí. První den se nám podařilo už vítězství. Ve druhé etapě to bylo daleko těžší, než jsem čekal. Etapa byla krátká, ale strávili jsme víc času v autobusu než jízdou. Na start 1,5 h a z cíle 3,5 h, uff. Zítra zase rovina," uvedl Štybar k úvodu závodu, jenž potrvá do soboty.

Je nám líto, video expirovalo.
Druhou etapu Kolem Kalifornie vyhrál Majka a vede

Cyklistický závod Kolem Kalifornie (WorldTour) - 2. etapa (144,5 km):

1. Majka (Pol./Bora) 3:43:46, 2. Bennett (N. Zél./LottoNL) stejný čas, 3. Boswell (USA/Sky), 4. Morton (Austr./Dimension Data) oba -7, 5. Gesink (Niz./LottoNL), 6. Bookwalter (USA/BMC) oba -37, ...82. Štybar (ČR/Quick-Step) -17:45.

Průběžné pořadí: 1. Majka 7:29:14, 2. Bennett -2, 3. Boswell -14, 4. Morton -16, 5. Gesink, 6. Bookwalter oba -48, ...61. Štybar -17:53.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články