Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Sagan: Kwiatkowski mi teď dluží pár piv. Ale odpouštím mu to

Sanremo – Některá přátelství se datují hodně hluboko do minulosti. V silniční cyklistice je jedním takovým přátelstvím a zároveň rivalitou to mezi Peterem Saganem a Michalem Kwiatkowským. Oba spolu soupeří už od juniorských let, rozdělili si poslední tři tituly mistra světa a o víkendu šli znovu proti sobě v závěru Monumentu Milán-Sanremo. Sagan svému kamarádovi brzy odpustil, že ho na čáře předstihl.

Peter Sagan na startu Milán-Sanremo
zdroj: ČTK/BELGA autor: YUZURU SUNADA

Sagan závod rozhodl svou nebývalou akcelerací těsně pod vrcholem posledního kopce Poggia. Postupně se k němu dokázali přiblížit pouze Kwiatkowski spolu s Julianem Alaphilippem, a takto ve třech sjížděli do cíle v Sanremu. "Zkusil jsem to, protože vítr foukal na Poggiu do zad. Neměl jsem co ztratit. Získal jsem náskok, zezadu se pak ke mně připojil Kwiat (Kwiatkowského přezdívka, pozn. red.) a Alaphilippe. Byl jsem ale přesvědčený, že jsem rychlejší než oni," popisoval slovenský závodník v cíli prvního Monumentu sezony.

Trochu kriticky, nicméně s porozuměním se vyjádřil o taktice obou soupeřů, kteří ho nechali odtáhnout prakticky kompletní závěr. "Jediné, co chybělo, byla trochu spolupráce od ostatních. Na posledních pěti kilometrech se oba vepředu objevili tak možná jednou, mohli si tak víc odpočinout. Ve sprintu jsem ze sebe vymáčkl hodně wattů, ale vyhrát jsem nedokázal," dodal Sagan.

Na soupeře si ale stěžovat nechtěl, přestože právě díky tomu, že ho taktika ostatních často donutí dělat více práce, než by pro něj bylo ideální, závody v závěru ztrácí. "Už je to v pořádku. Odvedl jsem si svoje a jsem s tím spokojený. Takhle funguje cyklistika. Jedete 300 kilometrů a pak vyhrajete nebo prohrajete o takový kousek," poznamenal s tím, že mu nyní jeho dlouholetý polský rival, pro kterého je to první získaný Monument, dluží pár piv coby poděkování a omluvu.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články