Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Roubaix je minulostí, peloton závodí v Alpách. První etapu z úniku těsně vyhrál Bouchard

Úvodní etapu pětidenního závodu Kolem Alp vyhrál z úniku francouzský cyklista Geoffrey Bouchard. Jezdci týmu Ag2r Citroën se podařilo soupeřům z čelní skupinky odjet v posledním stoupání Passo Gobbera a svůj náskok si udržel až do cílového střediska San Martino di Castrozza.

Geoffrey Bouchard
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Roberto Bartomeoli

Bouchard se ocitl v úniku 132 kilometrů před cílem, kromě něj byl na čele také německý cyklista z týmu Bora-hansgrohe Ben Zwiehoff. Právě on byl Bouchardův největší soupeř, ze hry jej však v závěru vyřadil pád v klesání z Passo Gobbera, když se zřejmě na hraně rizika snažil zlikvidovat Francouzův mírný náskok.

Bouchardovi poté už nic nestálo v cestě a náskok si na posledních dvaceti kilometrech uhájil, i když se ještě musel hodně strachovat přibližujícího se pelotonu. Ten jej sice na cílové rovince už viděl, ovšem nedostihl. Třicetiletý cyklista, který už vyhrál vrchařskou klasifikaci na Giru i Vueltě, nyní může slavit své první profesionální vítězství v kariéře.

V závěru se především jezdci Ineosu Grenadiers a Bahrajn-Victorious snažili ještě manko stáhnout, ale těsně neuspěli a Pello Bilbao si dosprintoval jen pro duhé místo. Ambice na triumf si ale favorité jako právě baskický vrchař Bilbao, Miguel Ángel López nebo někdejší vítěz tohoto závodu Thibaut Pinot musí nechat na další dny.

Závod Kolem Alp, který jede také Chris Froome, pokračuje v úterý druhou z pěti etap. Hned její start bude náročný: ze San Martino di Castrozza, kde před Bouchardem naposledy na Giru 2019 triumfoval Esteban Cháves, totiž peloton hned od úvodních metrů začne stoupat na nedaleké Passo Rolle.

Cyklistický závod Kolem Alp - 1. etapa (159 km):

1. Bouchard (Fr.) 4:12:22, 2. Bilbao (Šp.), 3. Bardet (Fr.), 4. Albanese (It.), 5. Gall (Rak.), 6. Tesfazion (Erit.) všichni -5, ...35. K. Vacek -13.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články