Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Roglič nenechává na Paříž-Nice nic náhodě a vyhrál druhou etapu

Již druhou etapu na Paříž-Nice vyhrál slovinský cyklista Primož Roglič. Díky triumfu v šesté etapě slavného závodu, který letos kvůli koronaviru nezavítá až na promenádu v přístavním Nice, si upevnil vedení v průběžném pořadí. Roglič nyní vede o 41 vteřin před druhým Maximilianem Schachmannem, který obhajuje loňské prvenství.

Primož Roglič
zdroj: ČTK/AP autor: Davis Stockman

Vítěz loňské Vuelty se v závěru 202,5 kilometru dlouhé trasy prosadil proti spurtérům. Druhý v krátkém kopci finišoval Francouz Christophe Laporte a třetí Australan Michael Matthews.

"Takovéhle vítězství je prima. Je to zase něco nového. Mám ohromnou radost, že se mi to povedlo," uvedl Roglič, který zvítězil už ve středeční čtvrté etapě, po níž se oblékl do žlutého trikotu.

"Celý den byl dneska hodně náročný, proto jsem si na konci říkal, že by to mohlo vyjít, když jsou všichni unavení. Je to paráda, že to vyšlo," prohlásil Roglič.

Cyklistický závod Paříž-Nice (WorldTour) - 6. etapa (202,5 km):

1. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) 4:40:22, 2. Laporte (Fr./Cofidis), 3. Matthews (Austr./BikeExchange), 4. Teuns (Belg./Bahrain Victorious), 5. Paret-Peintre (Fr./AG2R - Citroën), 6. Hamilton (Austr./BikeExchange) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Roglič 23:22:53, 2. Schachmann (Něm./Bora-hansgrohe) -41, 3. I. Izagirre (Šp./Astana-Premier Tech) -50, 4. Vlasov (Rus./Astana-Premier Tech) -51, 5. Jorgenson (USA/Movistar) -1:08, 6. Benoot (Belg./DSM) -1:14.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články