Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
HSF System Cup 2024

Roglič má na Dauphiné další vítězství. Evenepoel naopak nestačil

Primož Roglič vyhrál sedmou etapu závodu Critérium du Dauphiné a druhým vítězstvím po sobě si upevnil celkové vedení. Před nedělní závěrečnou etapou má k dobru více než minutu před druhým Matteem Jorgensonem. V etapě naopak ztratil Remco Evenepoel.

Primož Roglič
zdroj: Twitter.com/dauphine

Předloňský mistr světa v závodě s hromadným startem Evenepoel v závěrečném stoupání do lyžařského střediska Samoëns 1600 na nejlepší nestačil a cílem projel třináctý se ztrátou 1:46 minuty.

Roglič se sice ve čtvrtek zapletl do hromadného pádu, kvůli kterému byla etapa neutralizována, ale v dalších dnech ukázal svou sílu. Po pátečním vítězství se oblékl do žlutého trikotu vedoucího jezdce a dnes náskok v čele generálky na Tour de France navýšil o více než 40 sekund.

Na Critériu si loňský šampion Gira d'Italia a trojnásobný vítěz Vuelty může zopakovat celkový triumf z roku 2022.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) – 7. etapa (155,3 km):

1. Roglič (Slovin./Bora-hansgrohe) 4:29:16, 2. Jorgenson (USA/Visma-Lease a Bike) stejný čas, 3. Ciccone (It./Lidl-Trek), 4. Lazkano (Šp./Movistar), 5. Gee (Kan./Israel-Premier Tech) všichni -2, 6. Rodríguez (Šp./Ineos Grenadiers) -8.

Průběžné pořadí: 1. Roglič 21:16:50, 2. Jorgenson -1:02, 3. Gee -1:13, 4. Vlasov (Rus./Bora-hansgrohe) -1:56, 5. Rodríguez -1:58, 6. Evenepoel (Belg./Soudal-Quick-Step) -2:15.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články