Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Rána pro SP horských kol v Novém Městě. Na 99 procent se pojede bez diváků, zní od organizátorů

Závody Světového poháru v cross country horských kol v Novém Městě na Moravě budou zřejmě vzhledem k šíření nemoci covid-19 bez účasti diváků. Potvrdil to předseda organizačního výboru Petr Vaněk. Předpokládá, že organizátoři akceptují doporučení bezpečnostní rady kraje, která navrhla zvážit přítomnost diváků na této akci. Závody se uskuteční od 29. září do 4. října.

"Za stávající situace není Kraj Vysočina schopen zajistit specifická opatření ani pravidla zohledňující bezpečnost diváků," uvedl kraj v tiskové zprávě.

"Jsme přesvědčeni na 99 procent, že to bude bez diváků," řekl poté Vaněk. Má za to, že nařízení vlády a nového ministra zdravotnictví Romana Prymuly stejně povedou k tomu, že se tyto aktivity budou konat bez diváků.

Na dalším postupu se organizátoři Světového poháru teprve budou domlouvat. "Samozřejmě nám to udělá velkou díru v rozpočtu, prodej vstupenek, nicméně musíme se s tím nějak popasovat," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
V Novém Městě už trénují zahraniční bikeři včetně Avanciniho

Začátkem září organizátoři Světového poháru ještě předpokládali, že na závody budou mít přístup maximálně tři tisíce lidí denně. Tehdy také informovali o tom, že na víkendový program od pátku 2. října do neděle 4. října je už více než polovina vstupenek prodaná z předprodeje, který začal před vypuknutím koronavirové krize.

Na Vysočině se pojedou jediné dva závody v letošním Světovém poháru. Všechny ostatní díly byly kvůli koronaviru zrušeny.

V Novém Městě na Moravě se kvůli koronavirové pandemii letos konaly bez diváků už březnové závody Světového poháru v biatlonu. Tehdy o tom rozhodla bezpečnostní rada státu. Na biatlon se chystaly desetitisíce fanoušků.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články