Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Novém Městě se opět pojede SP horských kol. Přijít mohou 3000 diváků denně

Na závody Světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě budou mít přístup maximálně tři tisíce lidí v jeden závodní den. S ohledem na pokračující boj s pandemií koronaviru bude výrazně omezen i doprovodný program. Akce se uskuteční od 29. září do 4. října.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Nového Města na SP mohou přijít tři tisíce lidí denně

Současná vládní nařízení v kombinaci s logistickými možnostmi dějiště závodů umožňují vstup maximálně třem tisícovkám diváků. Na tribunách ve Vysočina Areně budou zřízeny tři oddělené divácké sektory, každý o maximálním počtu tisíc osob. Vstupenky je možné koupit pouze v předprodeji.

"Uspořádat letos akci ve formátu, na který jsme byli za poslední roky zvyklí, nebude možné. Ale jsme rádi, že se vyhneme zcela komornímu pojetí a můžeme na Vysočinu pozvat alespoň omezené množství fanoušků," řekl předseda organizačního výboru Petr Vaněk.

Na víkendový program od pátku 2. října do neděle 4. října je už více než polovina vstupenek prodaná z předprodeje, který začal před vypuknutím koronakrize. Bikeři se tak nemusejí obávat, že by měli závodit před prázdnými tribunami, pokud odborníci současná opatření nepřehodnotí.

"Na druhou stranu ale máme závodní program rozšířený o dodatečné dva dny, protože nám Mezinárodní cyklistická unie (UCI) vlivem řádění koronaviru přisoudila uspořádání hned dvou kol Světového poháru. Pro zájemce, na které se ve víkendových dnech vstupenky již nedostanou, se tedy nabízí možnost přijet na Vysočinu v úterý a čtvrtek, kdy bude také možnost vidět největší esa pelotonu horských kol na tradičních novoměstských tratích," připomněl Vaněk.

Kvůli vyšší bezpečnosti byl omezen obvykle bohatý doprovodný program. "Akce se uskuteční v souladu se všemi vládními nařízeními, která se týkají nového typu koronaviru. Proto letos nebude možné zpřístupnit v Novém Městě tolik populární týmovou zónu, kde je každoročně možnost potkat oblíbené sportovce tváří v tvář, vyfotit se s nimi nebo je jen sledovat při jejich obvyklé předzávodní rutině," uvedl Vaněk.

Závodníci navíc poputují hned z Nového Města na světový šampionát do rakouského Leogangu a nemohou si dovolit sebemenší riziko nákazy. Proto budou v rámci celého závodního týdne maximálně izolováni. Přes všechny překážky by však měla být k vidění bikerská elita. I díky tomu, že závodní sezona je kvůli pandemii velmi krátká. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články