Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Raboň potřetí za sebou ovládl mistrovství republiky v časovce

Holíč (Slovensko) - František Raboň nenašel potřetí za sebou na domácím cyklistickém šampionátu přemožitele v časovce. Šestadvacetiletý člen týmu HTC Columbia vyhrál na čtyřicetikilometrové trati na silnicích v okolí slovenského Holíče na společném šampionátu českých a slovenských cyklistů s náskokem 45 sekund před Janem Bártou, třetí skončil Leopold König.

Na velice těžké trati s kopcovitým profilem ztížil závod jezdcům silný vítr, jenž jim vždy při zpátečních deseti kilometrech po obrátce nepříjemně foukal čelně. Raboň se v čele usadil hned na prvním mezičase a tři čtvrtiny závodu svůj náskok zvyšoval. Až v závěru z něj částečně ukrojil Jan Bárta z celku Nettap, jenž před rokem obsadil šesté místo. Třetí skončil König a za ním jeho kolega z PSK Whirlpool Author Stanislav Kozubek, který obhajoval stříbro z loňského roku.

Nejlepší ze slovenských závodníků byl Martin Velits. Jeho čas 49:13 stačil ve společném pořadí na čtvrtou pozici, ale posunul ho ke slovenskému titulu a double jezdců stáje HTC Columbia.

Je nám líto, video expirovalo.
Mistrem republiky v časovce je opět Raboň

V kategorii závodníků do 23 let vystoupil na nejvyšší stupeň Jakub Novák z italského celku Sergio Dalfiume, který dnes po loňském stříbru vyhrál se značným náskokem před loni třetím Jiřím Barešem z Dukly Praha. Bronz vybojoval další jezdec pražského armádního týmu Roman Fürst.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články